AK Parti'nin dün Artvin'in Hopa ilçesindeki mitingi öncesindeki olaylar sırasında hayatını kaybeden Metin Lokumcu'nun cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenazeyi götüren grubun "Hepimiz eşkıyayız" yazılı pankart açtığı yürüyüşte, "Metin Lokumcu onurumuzdur" diye slogan atıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Artvin'in Hopa İlçesi'ndeki mitingi öncesinde çıkan olaylar sırasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden emekli öğretmen Metin Lokumcu, gözyaşları arasında toprağa verildi. Lokumcu için düzenlenen törende, "Metin'in katili Tayyip Erdoğan'dır” sloganları atıldı.

Trabzon Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından Metin Lokumcu' nun cenazesi Hopa Belediyesi'ne ait araçla Hopa'ya getirildi.

Hayatını kaybettiği alanda alkışlarla karşılanan Lokumcu için, "Metin Lokumcu devrimci yolumuzda yaşayacak” pankartı açıldı.

Bu sırada, Kaymakamlık binası ile ilçe giriş ve çıkışlarında geniş güvenlik önlemleri alındı. Artvin'in yanı sıra Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum ve Erzincan'dan gelen takviye çevik kuvvet polis ekipleri ilçeyi adeta abluka altına aldı.

Lokumcu' nun cenazesi daha sonra İstanbul, Ankara ve Samsun'dan gelen yaklaşık 200 aracın katılımı ile oluşturulan konvoyla Kemalpaşa Beldesi'ne götürüldü. Beldede alkışlar ve gözyaşlarıyla karşılanan Metin Lokumcu' nun cenazesi bir süre omuzlarda taşındı. Bu sırada Lokumcu'nun eşi İlkay Lokumcu fenalık geçirdi, kız kardeşi Nilgün ile yeğeni Özge Lokumcu gözyaşlarına boğuldu. Tabutunun üzerine bayrak serilen Lokumcu için, "AKP halka hesap verecek”, "Katil AKP, katil polis” ,” Metin'in katili Tayyip Erdoğan'dır”, "Metin Lokumcu onurumuzdur” , "Hepimiz eşkıyayız” , "Metin'in hesabı sorulacak” sloganları atıldı, "Hepimiz eşkıyayız” pankartı açıldı.

Grup, Lokumcu' nun tabutunu Kemalpaşa Belediye binası altındaki Halkevi'nin önüne getirdi. Yürüyüş boyunca Jandarma güçleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Beldede hiçbir polis ekibinin bulunmadığı gözlendi.

ATMACASI ÖKSÜZ KALDI

Kemalpaşa Halk Evi önündeki törene ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, CHP Artvin Milletvekili Metin Arifağaoğlu, Kemalpaşa Belediye Başkanı CHP'li Yalçın Emiralioğlu, Artvin Bağımsız Milletvekili adayı Birsen Kaya ile Halkevi temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da çelenk gönderdi. Saygı duruşu ile başlayan törende konuşan Metin Lokumcu' nun arkadaşları, evinde beslediği ve çok sevdiği atmacasının öksüz kaldığını söylediler. Bu esnada Lokumcu'nun yeğeni Özge Lokumcu, önce amcasının fotoğrafına, sonra da tabuta sarılarak uzun süre ağladı.

HEPİMİZ EŞKIYAYIZ

Törende konuşan ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, arkadaşlarını kalleşçe bir ölüme uğurladıklarını belirterek, ona saldıranların kalleşçe bir saldırı düzenlediklerini söyledi. Arkadaşlarını direnişin ve mücadelenin güzelliği ile yıldızlara uğurladıklarını ifade eden Taş, şöyle konuştu:

"Hopa, Metin Lokumcu şahsında AKP ve onun temsil ettiği kapitalizme ve emperyalizme şunu gösterdi. Bu memleketin sadece hırsızları, soyguncuları, gericileri, faşistleri yok. Bu memleketin başı dik, alnı açık devrimcileri var. İsyankarlık anlamında hepimiz eşkıyayız. Eşkıyanın halk dilinde bir kullanımı var. O kullanımdan hareketle Tayyip Erdoğan Hopa halkına 'Eşkıya' dedi. Hopa halkı neyin mücadelesini veriyor? Hopa halkı suyuna ve derelerine el koymaya çalışan eşkıyalara karşı, çayına ve en temel geçim kaynağına el koymak isteyen, çayı özelleştirmek isteyen eşkıyalara karşı, 'Eşkıya dünyaya hükümdar olmaz' dedi. Hopa halkı bunu ifade etti. Türkiye'de bir eşkıyalık varsa, bu eşkıyalığın bir devlet eşkıyalığı olduğu Hopa meydanında görüldü.

Lokumcu' nun cenazesi ikindi namazı sonrasında Kemalpaşa Merkez camiinde kılınan cenaze namazının ardından Dereiçi Köyü'nde toprağa verildi.

AJANSLAR