Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılacak yeni adli yıl açılışı davetine 41 baro katılmayacağını açıklarken, Türkiye Barolar Birliği (TBB) törene katılma kararı aldı.

Eleştirilere yanıt veren Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, “Türkiye’nin normalleşmesi sürecinde Yargıtay Başkanlığımız önemli bir adım attı, bize elini uzattı. Biz de elimizi uzattık. Tuzu kuru olanların ne dediği çok önemli değil. Adli yıl açılışının çok önemli bir diyalog zemini olduğunu biliyoruz” dedi.

Feyzioğlu 'Yargı Reformu' için ise “Değerli bir çalışmadır, inşallah ekimde yasalaşacak, Türkiye’nin önünü açacaktır” ifadelerini kullandı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmelerin eleştirilmesine de tepki gösteren Feyzioğlu, "Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili ve üyeleriyle gideceksiniz, görüşeceksiniz, özçekimler yapacaksınız ama 'Cumhurbaşkanı ile görüşmem' diyeceksiniz. Yapmayın Allah aşkına, burada samimiyet nerede? Bunu son derece çelişkili buluyorum" dedi.