Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye geneli için sağanak uyarısı yaptı. Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz’in Toroslar mevkisi, İç Anadolu ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde bugün aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak tahmin ediliyor.

Yağışların Bolu, Eskişehir, Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Denizli, Isparta ve Burdur çevrelerinde kuvvetli olması öngörülüyor. Rüzgarın Marmara’nın güneybatı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli eseceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’den yapılan son değerlendirmelere göre, Bursa, Bilecik, Kütahya ve Eskişehir’de beklenen gök gürültülü sağanağın akşam saatlerine kadar kuvvetli olacağı belirtiliyor. Vatandaşlar, ani sel, su baskınları, yerel dolu, yıldırım, heyelan ve yağış anında kuvvetli rüzgar risklerine karşı dikkatli ve tedbirli davranmaları konusunda uyarıldı.

Ayrıca, öğle saatlerinden sonra Kars ve Ardahan’da kısa süreli, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.