Meteoroloji, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ve Karadeniz bölgesi, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu’na yağış uyarısında bulundu.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, sabah saatlerinden itibaren Ardahan'ın kuzeyindeki Posof, Damal ve Hanak ilçelerinde yoğun kar yağışı beklendiği bildirildi.

Açıklamada, meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istenildi.

Yapılan açıklama şöyle:

16.10.2017 Pazartesi günü Karadeniz üzerinden gelecek yeni bir sistem ile Karadeniz bölgesi, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu ve Doğu Anadolu’nun kuzeyinin yağışlı geçeceği bekleniyor. Yağışların Doğu Karadeniz’de Giresun ve Trabzon’da kuvvetli (21- 50 mm), Rize ve Artvin’in kuzeyinde şiddetli ve aşırı (100 mm ve üzeri) olmak üzere yağmur ve sağanak Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu’nun kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın da Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu bölgesinde kuzey ve batı yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

16.10.2017 Pazartesi günü sabah saatlerinden sonra Ardahan'ın kuzey kesimlerinde (Posof, Damal ve Hanak ilçeleri) yoğun kar yağışı (20 cm. ve üzeri) beklendiğinden meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.