Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'de mevsim normalleri üzerinde devam eden sıcaklıklarla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, Türkiye'de birçok ilde şubat ayı sıcaklık rekorlarının kırıldığı belirtilerek, sıcaklıkların bir süre daha devam edeceği ve yeni rekorlar kırabileceği kaydedildi.

Meteoroloji'den yapılan açıklama şöyle:

'AFRİKA'DAN GELEN SICAK HAVA'

''Tahminlerimiz doğrultusunda Afrika üzerinden güneyli rüzgarlarla taşınan sıcak hava, ülkemizde mevsim normallerinin 8-16 derece üzerinde sıcaklıklar yaşanmasına neden oluyor. 81 ilimizden 27'sinde şubat ayı uzun yıllar sıcaklık rekorları kırılırken, 2 ilimizde ise rekor değerler tekrar edilmiştir."

"Bugün de yurdumuzda sıcak hava dalgasının etkili olmaya devam edeceği ve yeni rekorlar kırılabileceği tahmin ediliyor. Yapılan son tahminlere göre mevsim normallerinin çok üzerinde ve şubat ayı uç değerlerinde seyreden hava sıcaklıklarının yarın (18.02.2016 Perşembe) Marmara Bölgesi ile Karadeniz kıyı kesiminde Cuma günü ve hafta sonunda ise batıdan doğuya doğru kademeli olarak 5-10 derece arasında azalması bekleniyor.''

ŞUBAT'TA AĞUSTOS HAVASI

Türkiye'nin büyük bölümü dün, 16 Şubat 2016 tarihinde Ağustos ayında rastlanabilecek bir günü geride bıraktı. Birçok il "en sıcak şubat"ını yaşadı.