Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava durumu tahminlerine göre bahar havaları yerini yağışlı bir sisteme bırakacak.

Meteoroloji'nin açıklamasına göre, yurda batıdan giriş yapacak yağışlar hafta ortasına kadar tüm yurda yayılacak.

Geçtiğimiz hafta sonu etkili olan sis İstanbul'da bugün de etkisini sürdürürken yarından itibaren Türkiye yağışlara teslim olacak.

Meteoroloji'den gelen son hava durumu değerlendirmelerine göre; gece saatlerinden sonra Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Balıkesir, İzmir ve İstanbul çevrelerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Sabah saatlerinde Marmara ile Akdeniz'de yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Hava sıcaklığı ise mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, gece saatlerinden itibaren Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de kuvvetli (40-60 KM / SAAT) olarak eseceği tahmin ediliyor.

İstanbul'da hava durumu parçalı ve az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra hafif sağanak yağış bekleniyor. Sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi olması tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı 16 derece ve mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Rüzgar, Güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, gece saatlerinden itibaren bölgenin batısında yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

İstanbul için hafta boyunca beklenen hava durumu tahminleri ise şöyle:

13 Mart Salı günü İstanbul'da gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak. Tahmin edilen en yüksek sıcaklık 15, en düşük sıcaklık ise 11 derece...

14 Mart Çarşamba günü İstanbul'da yağış etkisini yitiriyor. Tahmin edilen en yüksek sıcaklık 15, en düşük sıcaklık ise 11 derece...

15 Mart Perşembe günü İstanbul'da gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak. Tahmin edilen en yüksek sıcaklık 14, en düşük sıcaklık ise 10 derece...

16 Mart Cuma günü İstanbul'da yağış etkisini yitiriyor. Tahmin edilen en yüksek sıcaklık 15, en düşük sıcaklık ise 8 derece.

Kaynak: Cumhuriyet