Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden uyarı: Hava sıcaklığının 8 derece birden düşmesiyle bazı bölgelerde kar ve don etkili olacak.

Hava sıcaklıklarındaki ciddi düşüş vatandaşlar tarafından 'kar mı geliyor' sorusuna neden oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden İstanbul ve Ankara başta olmak üzere il il son dakika hava durumu tahminleri geldi.

Tahminlere göre, hava sıcaklığının 8 derece birden düşmesiyle bazı bölgelerde kar ve don etkili olacak.

Bugün itibariyle soğuk ve kapalı bir havaya uyanan vatandaşlar, kar yağışı ile ilgili yoğun araştırmalara başladılar. Özellikle hava sıcaklıklarının 8 derece düşmesi ile birlikte bazı bölgelerde kar ve don etkili olacak.

TÜRKİYE SOĞUK VE YAĞIŞLI HAVANIN ETKİSİ ALTINDA

Meteoroloji'den yapılan açıklamada vatandaşların dikkatli olmaları istendi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarılar şöyle:

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Kuzey Ege kıyıları, Muğla ve Isparta'nın güneydoğusu ile akşam saatlerinden itibaren Güneydoğu Anadolu'nun batısında kuvvetli (21-50 kg/metrekare), Antalya’nın doğu ilçelerinde yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

TRAKYA'DA KAR YAĞIŞI, BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Trakya'da soğuk hava ve aralıklarla kar yağışı nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (buzlanma, don olayı ve karayollarında meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI: Rüzgarın; Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli (30-60 km/saat), Marmara'da zaman zaman kısa süreli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (deniz ulaşımında aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, baca gazı zehirlenmesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İLLERE GÖRE HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden İstanbul ve Ankara başta olmak üzere il il son dakika hava durumu tahminleri ise şöyle:

ISTANBUL 10°C

Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

ANKARA 12°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı.

BOLU 9°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, sabah ve gece saatlerinde yüksekleri karla karışık yağmurlu.

IZMIR 13°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

ANTALYA 18°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların doğu ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

TRABZON 17°C

Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı.

ERZURUM 8°C

Parçalı çok bulutlu ve puslu, gece saatlerinde aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı.

GAZIANTEP 13°C

Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinden itibaren kuvvetli olması bekleniyor.