İstanbul’da beklenen kar yağışı konusunda Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) ve İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nden (İSKİ) peş peşe uyarı geldi.

İstanbul'da bugün sabah saatlerinden itibaren sıcaklıkların düşmesiyle birlikte yağışın, karla karışık yağmur ve yüksek bölgelerde kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiler doğrultusunda, akşam saatlerinden itibaren il genelinde aralıklarla kuvvetli yağmur görülecek.

İstanbul'da bugün sabah saatlerinden itibaren sıcaklıklar şehir merkezinde 4 dereceye, yüksek bölgelerde ise 0 dereceye kadar geriledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbulluları kar yağışına karşı uyardı.

Sıcaklıkların düşmesiyle birlikte yağışın, karla karışık yağmur ve yüksek bölgelerde kar şeklinde olması bekleniyor. Özellikle İstanbul'un kuzey ve doğu bölgelerinde perşembe sabah saatlerine kadar hafif şekilde etkili olması beklenen kar yağışının, şehir merkezinde 1-2 santimetre, yüksek bölgelerde ise 3-5 santimetre örtü bırakması öngörülüyor.

ŞİDDETLİ YAĞIŞ BERABERİNDE KAZALARI GETİRDİ

Bu arada İstanbul'da etkili olan yağmurla birlikte meydana gelen trafik kazaları, trafik yoğunluğu yaşanmasına neden oldu.

Kentte gece saatlerinde başlayan sağanak yağmur etkisini sürdürüyor. Yağmurla birlikte sabah saatlerinde trafik kazaları da meydana geldi. İş ve okulların gitmek için evlerinden çıkanlar trafik nedeniyle zor anlar yaşadı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'nin trafik yoğunluk haritasına göre saat 08.25'te yoğunluk yüzde 71'e ulaştı.

AKOM: TÜM ÖNEMLEMLER ALINDI

Meteorolojik uyarı doğrultusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi, oluşabilecek olumsuzluklara karşı tedbirlerini aldı.

AKOM yönetiminde Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı'na bağlı 7 bin 83 personel, bin 357 araç, 53 vinç-kurtarıcı, köy yolları için 147 traktör vatandaşların hava koşullarına bağlı sorun yaşamaması için teyakkuzda bekliyor.

Metrobüs güzergahında ise herhangi bir aksaklık yaşanmaması için 33 kışla mücadele aracı çalışıyor. Ayrıca İtfaiye, Yol Bakım, Ulaşım, Destek Hizmetleri, Raylı Sistemler, Zabıta, Park Bahçeler, Çevre Koruma, Muhtarlıklar ve Gıda, Sağlık Daire Başkanlıkları, Beyaz Masa ve diğer ilgili müdürlükler, İETT, İSKİ, İSFALT, İGDAŞ, İSTAÇ, İSBAK, Metro İstanbul, Şehir Hatları temsilcileri AKOM'da görev başında bekliyor.

Vatandaşlar hava koşullarına bağlı oluşabilecek muhtemel sorunlara karşı ihbar için 153 Beyaz Masa ve İtfaiye 110'u arayabilecek.

İSKİ'DEN SAYAÇ UYARISI

İSKİ de bir uyarı yaptı ve hava sıcaklığının gece sıfır derecenin altına düşeceği hatırlatılarak su tesisatlarının havayla temasının kesilmesini önerildi.

İDO, OLUMSUZ HAVA KOŞULLARI NEDENİYLE BAZI SEFERLERİNİ İPTAL ETTİ

Öte yandan İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), Marmara Denizi'ndeki olumsuz hava şartları nedeniyle bazı seferlerini iptal ettiğini duyurdu.

İDO'nun iptal ettiği seferleri şu şekilde:

25 ARALIK 2018 (BUGÜN)

Bursa-Yenikapı-Kadıköy 21:00

Kadıköy-Yenikapı-Bursa 19:50 — 21:45

Kadıköy-Yenikapı-Bursa 19:50

Bursa-Yenikapı-Kadıköy 19:00 — 20:55

Bursa-Yenikapı-Kadıköy 19:00

Bostancı-Yenikapı-Bandırma 18:45 — 21:45

Bostancı-Yenikapı-Bandırma 18:45

26 ARALIK 2018 ÇARŞAMBA

Kadıköy-Yenikapı-Bursa 07:50

Bandırma-Yenikapı-Bostancı 07:45

Bandırma-Yenikapı-Bostancı 07:45