Hürriyet gazetesindeki köşesinden, Barış Atay'ı hedef alan ve siyasilere "Lütfen bu adama haddini bildiriniz!" başlıklı bir yazı yazan Ahmet Hakan'a tepkiler giderek büyüyor.

Barış Atay'ın bu sabah gözaltına alınmasının ardından Ahmet Hakan'a bir tepki de sanatçı Mert Fırat'tan geldi.

Mert Fırat, Twitter hesabından paylaştığı mesajda, "Algı yönetenler, tetikçiler, üçlü pirizler, yalaklar ve dönekler yine meydanda anlaşılan. Biz halkız unutmayacağız. Sistem intikamcı kindarları yaratırken çanak tutanlar asıl vatan hainlaridir! #barısatayyanlızdeğildir" ifadelerini kullandı.

SOSYAL MEDYADA KAMPANYA BAŞLATILDI

Oyuncu Barış Atay'ın gözaltına alınması üzerine sosyal medyada #BarışAtayYalnızDeğildir etiketiyle kampanya başlatıldı. Oyuncuyla dayanışma amacıyla binlerce tweet atıldı, derhal serbest bırakılması çağrısı yapıldı.

OYUNCULAR SENDİKASI: SÜRECİN TAKİPÇİSİYİZ

Oyuncular Sendikası, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Gözaltına alınan üyemiz Barış Atay 'ın durumunu yerinde takip ediyoruz ve gerekçeli kararı bekliyoruz. Sürecin Takipçisiyiz #BarışAtay" ifadesini kullandı.

Oyuncular Sendikası Genel Sekreteri Sercan Gidişoğlu Evrensel'e yaptığı açıklamada, Barış Atay’ın yaptığı paylaşımında ifade özgürlüğünün ötesine geçecek, suç unsuru oluşturacak bir şey olmadığını söyledi. Bu paylaşımların ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmiyor olmasının üzücü olduğunu ifade getiren Gidişoğlu, “İster sanatçı, ister vatandaş kimsenin fikir özgürlüğü engellenmemeli” dedi.

ATAY: AHMET HAKAN'IN TALİMATI YERİNE ULAŞMIŞ

bianet'in haberine göre Barış Atay, avukatı Efkan Bolaç aracılığıyla ilettiği mesajında “Ahmet Hakan’ın talimatı yerine ulaşmış” dedi.

CİHANER: BU GÖZALTILARIN DA HESABI SORULACAK

Atay'ın gözaltına alınmasına tepki gösteren CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner, sosyal medya hesabından "Bu gözaltıların da hesabı sorulacak, sorulmalı" paylaşımı yaptı.

YERKEL’E TEPKİ GÖSTERDİ

Barış Atay, Yerkel’in “günah keçisi ilan edildiğini” öne sürerek “Olaydan sonra bizzat Erdal Kocabıyık'ı arayıp kendisinden özür diledim ve helallik istedim. O da hakkını helal etti” şeklindeki sözlerine Twitter’dan tepki göstermiş ve “Hepiniz ağlayarak özür dileyeceksiniz. O gün geldiğinde; affedeni, acıyanı, yargılamaktan vazgeçeni de unutmayacağız! Yok öyle 'torunlarla emeklilik, hepimiz kardeşiz, kavga istemiyoruz' falan. Her şey yeni başlıyor. Bu ülkeye, insanına yaptıklarınızın hesabını vereceksiniz” demişti.