Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısını takip eden 5 gazeteci, işten çıkarıldığı için salona girmek isteyen ve bu nedenle darp edilen yurttaşı çekmek isterken kendileri de darp edildi.

Mersin Kongre ve Sergi Sarayı'nda süren Büyükşehir Meclis toplantısı sırasında dışarıda yaşanan bir olayı görüntülemek isteyen Mersin İmece Gazetesi ve Demokrat Haber muhabiri Soner Aydın, İHA Mersin muhabiri Kıymet Gökçe, Akdeniz Gazetesi muhabiri Necdet Taş, Haberci Gazetesi muhabiri Taylan Candar ve Sabah gazetesi Mersin muhabiri Adnan Açıkgöz olayın yaşandığı yerden görüntü almak isterken darp edildi. Saldırı sırasında muhabirlerden Soner Aydın’a ve Adnan Açıkgöz’e yumruklu saldırı oldu. Diğer muhabirlerden Necdet Taş’ın ise boğazı sıkıldı.


Saldırıya uğrayan Demokrat Haber muhabiri Soner Aydın olayı şöyle anlattı:

“Mersin Büyükşehir Belediyesi Ocak ayı olağan toplantısını izlemek için salonda bulunuyorduk. Toplantının ortalarında salonun çıkış kapasında meydana gelen bir hareketlenme olduğunu gördük ve çıkış kapısına doğru yöneldik. Ancak çıkış kapısını bir süre kapattılar ve salondan çıkıp olayı görüntülememize izin vermediler.  Girişimlerimizin ardından kapı açıldı ve muhabir arkadaşlarla birlikte olay yerine doğru koştuk.


Olay yerine gittiğimizde Kongre Merkezinin dış kapısının önünde yerde yatan bir kişiyi gördük. Kongre kapısı önünde ‘koruma’ görevi yapan yaklaşık 20 genç yerde yatan daha sonra adının Veysel olduğunu,  Belediye’de çaycılık yaparken işten çıkarıldığı için salona girmek isteğini öğrendiğimiz yurttaşın başındaydı.


Yerde yatan Veysel isimli yurttaşın darp edildiğini gördük ve kendisini çekmek istedik. Yerde yatan yurttaşı çekmek isterken bir anda yaklaşık 15-20 kişi üzerimize saldırdı. Ve bizi orada linç etmek istediler. Bize ağıza alınmayacak küfürler, hakaretler ettiler. Tehditler savurdular. Makinalarımızı almaya çalıştılar.


Bir süre sonra olay yerine polis geldi. Biz şikayetçi olduğumuzu aktardık. Diğer ajanslardan ve gazetelerden muhabirler ile aynı zamanda Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal destek olmak için geldi. Olay yerine gelen polis ekipleriyle birlikte önce darp raporu aldık sonra bizi darp edenlerden şikayetçi olduk. Olayın sonuna kadar takipçisi olacağız” (Demokrat Haber)