Mersin Üniversitesi öğrencileri, 57. Gününe giren açlık grevlerine destek amacıyla süresiz dönüşümlü açlık grevi başlattı. Açlık grevine şimdiye kadar 40 öğrenci katıldı.

PKK'li tutuklular tarafından başlatılan ve 57.gününde on bin Kürt siyasi tutuklu tarafından sürdürülen açlık grevlerine bir destek de Mersin Üniversitesi öğrencilerinden geldi.

Öğrenciler Çiftlikköy Kampusu’nda süresiz dönüşümlü açlık grevi başlattı. Şimdiye kadar 40 öğrencinin katıldığı açlık grevinde öğrenciler 1’er günlük dönüşümlü açlık greviyle duyarlılık yaratmayı amaçlıyor.

'YAPTIĞIMIZ AÇLIK GREVİ SEMBOLİK, AMAÇ DUYARLILIĞI ARTTIRMAK'

4. gününe giren eylemle ilgili konuşan Üniversite öğrencisi Demsal Bulut, “Yaptığımız açlık grevi sembolik. Amacımız insanlarda duyarlılığı artırmak. 57. gününe giren açlık grevindeki talepleri dile getirmek. Başta öğrenciler olmak üzere öğretim görevlilerinden destek, halktan duyarlılık bekliyoruz” diye konuştu.

'AÇLIK GREVİNDEKİ TALEPLER BİZİM DE TALEPLERİMİZ'

Fatma Seçkin adlı öğrenci de eriyen bedenler karşısında sessiz kalmayacaklarını dile getirdi.

Açlık grevinde olan bir diğer öğrenci Baran Korkmaz da, açlık grevindeki taleplerin kendi talepleri olduğunu söyledi. Kendilerinin de anadilde eğitim istediklerini dile getiren Korkmaz, tutsakların talepleri karşılanıncaya kadar açlık grevinin dönüşümlü şekilde süreceğini kaydetti. (anf)