20 Aralık Cumartesi Kıbrıs'tan Ro- Ro gemisiyle bir tır dolusu et Mersin Gümrüğü'ne gönderildi. Etin gümrük işlemlerine tabii tutulmadan iç piyasaya verilmek üzere, Mersin liman sahasının dışına çıkartıldığı tespit edildi.

CNN Türk'ün haberine göre, ihbarı değerlendiren Mersin Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ve Mersin Emniyet Müdürlüğü işbirliği neticesinde piyasaya verilmek üzere gümrükten çıkartılan kaçak et yakalandı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı talimatıyla idari soruşturma başlatıldı. Olayda sorumluluğu olduğu düşünülen bir gümrük muhafaza personeli açığa alındı. Savcılık soruşturması ise  devam ediyor.

GEÇEN AY DA ET SKANDALI YAŞANMIŞTI

Geçtiğimiz ay da yine Mersin'de kaçak et skandalı yaşanmış, beyaz etler kırmızıya boyanarak tüketiciye satılmak istenmişti.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Mersin'deki operasyonda yakalanan kaçak etlerin iyi kalitede ve sağlıklı olduğunu açıklamış, operasyonla ilgili yeni ayrıntıları paylaşmıştı. Canikli, kırmızı et yerine kullanılan tavuk kırpıntısının gümrükçüyü yanıltmak için kırmızıya boyandığını, vergi kaçakçılığı boyutunun araştırılması için Maliye Bakanlığı ile temasa geçtiklerini de kaydetmişti.

Bakan Canikli, Mersin Gümrüğü'nde başlatılan kaçak et operasyonuyla ilgili bir grup gazeteciye açıklamalarda bulundu. Bakan Canikli, kaçak bufalo etinin ucuz olduğu için Brezilya, Paraguay ve Uruguay'dan getirildiğini belirtmişti.