Soner Aydın/ Mersin 

Geçtiğimiz günlerde Ford Otosan ve Renault işçileri, Türk Metal'den toplu şekilde istifa edip, greve çıktıklarını duyurmuştu. İşçilere bir destekte Mersin’den geldi.

‘SON YILLARIN EN BÜYÜK İŞÇİ DİRENİŞİ’


Dün Özgür Çocuk Parkı’nda bir araya gelen Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, ‘AKP, MESS ve sarı sendikalar kaybedecek metal işçileri kazanacak, yaşasın metal işçilerin direnişi’ yazılı pankart açtı. Burada kısa bir açıklama yapan Emek ve Demokrasi Platformu dönem sözcüsü Yusuf Kaya, “Toplu satış sözleşmesine karşı işyerlerinde eyleme geçen işçilerin direnişi son yılların en büyük işçi isyanına dönüşmüştür” dedi.

‘SENDİKA VE PATRONLAR İŞÇİLERİ BÖLMEYE ÇALIYOR’

Patronların ve sendikanın, işçilerin direnişinin yasal olmadığını söylediğini iddia eden Kaya, “Metal işçilerinin dalga dalga yayılan direnişi karşısında paniği kapılan patronlar ve patron yandaşı sendika direnişin yasadışı olduğuna iddia etmekte, işçileri bölmeye ve kışkırtmaya yönelik açıklamalar yapmaktadır. Oysa metal işçilerinin eylemi ILO ve AİHM karalarına göre barışçıl toplu eylem ve iş bırakma hakkının yerine getirilmesidir. İşçilerin haklı ve meşru eylemleri asla yasadışı ilan edilemez. Hukuksuz olan, metal işçilerin haklarının, sendikal özlüklerinin ihlal edilmesi, işçilerin temsilcilerini özgürce seçme haklarının engellenmesidir” diye konuştu.

(DemokratHaber)