Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Koronavirüs salgını nedeniyle zor günler geçiren dar gelirlilere ve esnafa nefes aldıracak destek ve önlem paketini açıkladı.

Buna göre, geliri olmayan ya da çok düşük gelirli ailelerin 10 metreküpe kadar olan su kullanım ücretlerini Büyükşehir Belediyesi ödeyecek. Nisan ayında meskenlerde sayaç okuması yapılmayacak, son 1 yılın ortalaması alınarak fatura kesilecek. Son 1 yılda 0-75 metreküp su kullanan işyerlerine Nisan ayında fatura düzenlenmeyecek. Bu olanaktan işyerlerinin yüzde 97’si faydalanmış olacak. 2020 yılının ilk 3 ayında su tüketimi olmayan işyeri ve meskenlere Nisan ayında su faturası düzenlenmeyecek. Su borcundan dolayı meskenlerde ve işyerlerinde su kesintisi yapılmayacak. Borçtan dolayı suyu kesik olan yaklaşık 4 bin aboneye ise yeniden su verildi. 

8 bin 500 Halk Kart sahibi ailenin nakdi yardımları ile 7800 üniversite öğrencisinin eğitim yardımları Nisan ayı başında yatırılacak. Halk Kart anlaşması bulunan 125 market ve bakkal, yurttaşların evden çıkmaması için evlere servis yapacak. 

Belediyenin kiracısı olan ve salgın dolayısıyla iş yapamaz hale gelen 1186 esnafın kira ödemelerinde kolaylık sağlanacak.

120 bin gıda kolisinin dağıtımına başlandı, talep geldikçe gıda kolisi sayısı artırılacak. İlkokullarda çocuklara dağıtılan ücretsiz süt de bundan sonra çocukların evine gönderilecek. Belediye 13 ilçede, günlük 12 bin paket süt dağıtmaya başladı.

Belediye bünyesindeki Aşhane ve Mahalle Mutfakları, hayat normale dönene kadar 3500 eve sıcak yemek ulaştırmaya devam edecek. Sıcak yemek talebi geldikçe bu sayı artacak.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer,  “Kendi atölyelerimizde maske, sağlık çalışanları için siperlik maske ve MESKİ laboratuvarında dezenfektan üretiyoruz. Bugün itibariyle 200 bin yurttaşımıza ulaştırılmak üzere temizlik paketi dağıtmaya başladık. Bu paketin içerisinde sabun, maske, sıvı dezenfektan ve bilgilendirme broşürümüz bulunuyor” dedi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA TESİS,SERVİS VE YEMEK DESTEĞİ

Belediye bünyesindeki 156 yataklı tesisi ücretsiz olarak sağlık çalışanlarına tahsis ettiklerini, sağlık çalışanlarının bu tesiste kalmaya başladığını ifade eden Başkan Seçer, Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarına da talepleri halinde ücretsiz servis ve yemek hizmeti sunulduğunu söyledi.
Seçer, “Talep eden hastaneler için ön muayene çadırları kurmaya başladık.  Bir hastanemizde de çadır kurulumunu gerçekleştirdik. İhtiyaç duyulması halinde Sahra Hastanesi oluşturacak alanları tespit ettik ve hazırlıklarımızı yaptık.  Ayrı bir noktada hastane hizmeti verebilecek 100 yataklı tesisimizi hazır hale getirdik” ifadelerini kullandı.