Soner Aydın / Demokrat Haber

Mersin'de Emek ve Demokrasi Platformu'nun çağrısıyla bir araya gelen yüzlerce yurttaş Taksim Gezi eylemlerinin 2. yıl dönümünde yürüyüş gerçekleştirerek, eylemlerde hayatını kaybedenleri andı.

Taksim Gezi eylemlerinin 2. yıl dönümünde Emek ve Demokrasi Platformu'nun çağrısıyla yüzlerce yurttaş Forum AVM önünde bir araya geldi. Forum AVM önünden Özgecan Aslan Parkı'na yürüyen yurttaşlara çok sayıda STK ve Siyasi parti temsilcisinin yanı sıra HDP ve CHP Milletvekili adayları da destek verdi. "Bir ağaç öldü halklar uyandı","Bir ölür bin doğarız, bizi vurmak kurtuluş mu?" pankartının yanı sıra Gezi eylemlerinde hayatını kaybeden gençlerin resimlerinin de taşındığı yürüyüş boyunca sık sık "Her yer Taksim her yer Direniş", "Faşizme karşı omuz omuza" sloganları atıldı.

"GEZİ HALKLARIN ORTAK SESİDİR"

Özgecan Aslan Parkı'nda bir araya gelen yurttaşlar ilk olarak Gezi eylemlerinde ve demokrasi yolunda hayatını kaybedenler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu . Burada kısa bir konuşma yapan Emek ve Demokrasi Platformu dönem sözcüsü Yusuf Kaya, "Gezi direnişi, Türkiye Halklarının, emekçilerinin, gençlerinin, bilim insanlarının, kadınlarının baskı ve zulme karşı özgürlüğün, barışın, kardeşliği sesi olarak sokaklara taşan bir halk isyanıydı" dedi. Kaya'nın ardından diğer STK temsilcileri de kısa bir konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından müzik ve şiir dinletisi gerçekleştirildi. Dinletinin ardından anma son buldu.