Mersin'de gözaltına alınan Devrimci Parti Meclis Üyeleri  "örgüt üyesi olmak" iddiası ile tutuklandı.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 23 Ekim’de yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan Devrimci Parti (DP) Parti Meclis (PM) üyeleri Ezgi Akdağ ve Tayfun Kuzum, DP Mersin İl Temsilcisi Onur Ak ve Dev-Genç Sözcüsü Serdar Ulaş Budak, Tütem Akkum, üyeleri E.Ç ve Y.İ emniyet işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Haklarında "örgüt üyesi olmak" iddiası ile adliyeye sevk edilen Tayfun Kuzum, E.Ç ve Y.İ savcılık tarafından adli kontrol uygulaması ile serbest bırakılırken; Ezgi Aktaş, Onur Ak, Tütem Akkum ve  Serdar Ulaş Budak ise savcılık tarafından tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildi.

Mahkemeye sevk edilen Ezgi Akdağ, Onur Ak, Tütem Akkum ve Serdar Ulaş Budak üzerlerine atılan suçlamaları reddederek, yaptıkları çalışmaların siyasi çalışmalar olduğunu ve hiçbir şekilde örgütsel bir çalışma içerisinde olmadıklarını ifade etti.

Ardından söz alan avukatlar ise gözaltına alınanların siyasi parti üyeleri olduğunu ve tamamen siyasi parti çalışmalarını teyit ederek tahliyelerini talep etti.

Avukatların savunmalarından sonra mahkeme heyeti 4 Devrimci Parti üyelesinin tutuklanmasına karar verdi. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı