Yannis V. Yaylalı / Demokrat Haber

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu, Mersin'in Akdeniz ilçesinde bulunan 68li'ler Barış Ormanı'nda 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Garı'ı önünde IŞİD saldırısında yaşamını yitirenler için anma düzenleyerek fidan dikti.

Anmaya HDP, HDK, Devrimci Parti ve EMEP ve bir çok STK aktivistislerinin yanı sıra katliamda yaralananlar da katıldı. 68li'ler Barış Ormanı'na "Ağaçları kanla sulamayın dalları sizden intikam alır" ve "Bütün çiçekleri koparabilirsiniz ama baharın gelişini engelleyemezsiniz" pankartları asıldı.

Anmada, Emek ve Demokrasi Platformu adına konuşmayı Kemal Göksoy yaptı. Göksoy, “10 Ekim katliamı ile ülkenin kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına her köşesine acının düştüğünü yakılan ağıtların ve dökülen gözyaşlarının aynı olduğunu” söyledi.

Konuşmasının sonunda Göksoy, ''Savaş ve çatışmaların bedelini işçilerin, emekçilerin ve yoksulların ödediğini işçi ve emekçilerin savaşlarda birlik içinde olması gerektiğini'' ifade etti.

Göksoy'un ardından 68'liler Derneği Başkanı Selçuk Şahin Polat, Ankara Garı'nda yaşamlarını yitirenlerin yakınları ve etkinliğe gelen siyasi parti sözcüleri de birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından 10 Ekim'de katledilen 101 kişi için 68'li'ler ormanında fidanlar dikildi. Fidan dikiminin ardından anma programı sonuçlandı.