Erken seçim tartışmalarının yaşandığı Ankara kulislerinde İyi Parti, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’nin ittifak yapabileceği iddiaları gündeme geldi.

İyi Partili ve Saadet Partili isimler gelişmeleri yalanlamadı.

Haberde CHP’nin cumhurbaşkanlığı seçimleri içinde birden fazla formül üretildiğine dikkat çekildi. Yeni bir sağ oluşum için çaba harcayan isimler CHP’ye ilişkin, “Mutlaka sayın Kılıçdaroğlu işin doğrusunun bu olduğu anlatılmalı ve ikna edilmeli” ifadeleri kullanıldı.

BirGün gazetesinden Yaşar Aydın’ın analizine göre, “Ankara’da seçim konuşulmaya başladı. 15 ile 20 ay içerinde erken seçim olasılığı her geçen dakika daha da güçleniyor. Bu anlamda yeni sağ cephe ortaya çıkması çok da uzun bir tarihe ertelenmeyebilir. Başlangıçta Millet Cephesi’ni bölen olarak görülme ihtimali olan girişim son tahlilde AKP-MHP bloğuna en büyük zararı verecek hamle olabilir. O yüzden CHP’nin de yol vermesi olasılık dahilinde” görüşünü savundu.

CHP YALNIZ MI KALACAK?

Kemal Kılıçdaroğlu Millet Cephesi’nin bugüne gelmesinde çok kritik bir rol üstlenmişti. Yeni bir sağ oluşum için çaba harcayan isimlere CHP’nin bu durumu nasıl karşılayacağını sorulduğunda “mutlaka sayın Kılıçdaroğlu işin doğrusunun bu olduğu anlatılmalı ve ikna edilmeli” yanıtını verildi.

Yani CHP ile ilişkiler bozulmadan sürecin ilerletilmesi için azami çaba harcanacak.

Böyle bir durumun hayata geçesi durumunda CHP’nin vereceği reaksiyonu şimdiden kestirmek zor. HDP ile bir ittifak ise neredeyse imkansıza yakın bir olasılık. Ama 31 Mart seçimlerinde olduğu gibi dolaylı bir ilişki mümkün.

Ankara’da seçim konuşulmaya başladı. 15 ile 20 ay içerinde erken seçim olasılığı her geçen dakika daha da güçleniyor. Bu anlamda yeni sağ cephe ortaya çıkması çok da uzun bir tarihe ertelenmeyebilir. Başlangıçta Millet Cephesi’ni bölen olarak görülme ihtimali olan girişim son tahlilde AKP-MHP bloğuna en büyük zararı verecek hamle olabilir. O yüzden CHP’nin de yol vermesi olasılık dahilinde.

Kaynak: BirGün