Ergenekon Davası kapsamında aldığı hapis cezası nedeniyle hakkında yakalama kararı bulunan ve Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde gözaltına alınan Yurt Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, tutuklandı.

Gazeteci Merdan Yanardağ, bu sabah adliyeye sevk edildi.

Yalıkavak Beldesi’nde kiraladığı yazlıkta dün akşam gözaltına alınan gazeteci Merdan Yanardağ, geceyi Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde geçirdi. Sabah Bodrum Devlet Hastanesi’ne götürülüp sağlık kontrolünden geçirilen Yanardağ, ardından Bodrum Adliyesi’ne sevk edildi.

Avukatı ve Muğla Baro Başkanı Mustafa İlker Gürkan’ın gelmesinin ardından gazetecilere konuşan Merdan Yanardağ, “Türkiye, işte bu süreci geçiriyor. Bu günler de geçecek. Diktatörlük değil, demokrasi olacak ülkede. Bu ülke, bu diktatörlüğe boyun eğmez, susmayacağız. Mücadeleye, özgürlükleri savunmaya devam edeceğiz. Hiçbir diktatörlük sonsuza kadar yaşamayacak” dedi.

Merdan Yanardağ Muğla Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'nce hakkındaki yakalama kararı tutuklamaya çevrilerek tutuklandı ve Muğla cezaevine götürülüyor.. Silivri Cezaevine nakli önümüzdekii günlerde gerçekleştirilecek.. (Yurt)