İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın orman yangınlarında ölen canlılar hakkındaki sözlerine “Yazıklar olsun!” diyerek tepki gösterdi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün katıldığı televizyon programında yangınlarla ilgili bir çok açıklama yapmış ve yangınlarda hayatını kaybeden canlılarla ilgili “Şimdi televizyonlarda konuşuyorlar, dinliyorum. ‘Canlılar şöyle yandı böyle yandı.' Eyvallah, ya yangın olur da ormanda canlılar yanmaz mı? Tamam da ondan sonra ne yapacağız? Hemen tedbirlerimizi aldık. Bütün bu canlıların hemen defnini yapın ardından da bütün bu canlıların sahiplerine ödemelerini yapacağız. Büyükbaşsa büyükbaş, koyunsa koyun, beyaz etse beyaz et" demişti.

Erdoğan'un bu sözlerini paylaşarak Twitter hesabından tepki gösteren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener "Vicdanınıza sesleniyorum: Allah aşkına, böyle bir bakış açısı olabilir mi? Böyle bir zamanda, böyle bir yönetim anlayışı olabilir mi? Yazıklar olsun!" ifadelerini kullandı.