İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Dış politika bir ülkenin ön savunma hattıdır, güvenliğidir, ekonomik coğrafyaya hükmetme yeteneğidir. Eşi, dostu yönetici yapmakla iş yürümez, işi ehline bırakın dedik. Büyükelçilik ilim irfan isteyen kıymetli bir makamdır. Nitekim bugün geldiğimiz noktada ABD'nin S-400 nedeniyle aldığı yaptırım bu vizyonsuzluğun sonucudur" dedi. 

İyi Parti lideri Akşener, partisinin grup toplantısında konuşuyor. 

Akşener'in konuşmasından satır başları şöyle: 

Dış politika bir ülkenin ön savunma hattıdır, güvenliğidir, ekonomik coğrafyaya hükmetme yeteneğidir. Ülkenin hak ve hukukunun koruyucusudur. Erdoğan ve cahil danışmanlarının elinde Türkiye egemenlik hakkını kullandığı için cezalandırılıyor. Devlet yönetmek ciddiyet ister. Şartlara göre pozisyon almak başkadır. Diplomasi kurumsal bir disiplinle yönetilmelidir. Eşi, dostu yönetici yapmakla iş yürümez, işi ehline bırakın dedik. Büyükelçilik ilim irfan isteyen kıymetli bir makamdır. Nitekim bugün geldiğimiz noktada ABD'nin S-400 nedeniyle aldığı yaptırım bu vizyonsuzluğun sonucudur. 

Ülkemizi yönetenlerin yetersizliğinin sonucu da olsa İyi Parti olarak Türkiye'ye yöneltilen her türlü yaptırımın karşısındayız. Darbe meraklısı vesaitçi dışişleri bakanı inanmak istemese de milletimiz sandıkta bize verdiği vakit yönetme sorumluluğunu aslanlar gibi alacağız. İyi Parti iktidarında Türkiye'yi dünya sahnesinde hak ettiği itibarlı konuma ulaştıracağız. 

İyi Parti olarak Meclis'te millevetikillerimizle iyi ve cesur kadrolarımızla içinde millet olmayan bu bütçeye 'hayır' dedik. Kalem kalem ne olması gerektiğini söyledik. Milletimizin dertlerine derman olacak, esnafımıza, emekçimize nefes aldıracak somut öneriler getirdik. Tek önceliği sefa sürmek, eşi dostu zengin etmek olan iktidarın bir kulağından girdi bir kulağından çıktı. 

2020'de en çok ne yaptınız diye size sorsalar, ilk söylenecek şeylerden biri, 'tasarruf yaptık' olurdu.