İzmir'in Menemen ilçesinde Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un “zimmet ve irtikap” soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından başkanvekilinin belirlenmesi için oylama yapıldı.

Menemen Belediye Meclisi’ndeki seçimler öncesinde CHP Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ve Seyit Torun ile CHP İl Başkanı Deniz Yücel ve İlçe Başkanı Turan Erdoğan, oy kullanacak CHP’li meclis üyeleriyle görüştü.

CHP’de adaylık için Deniz Yücel’in işaret ettiği Avukat Deniz Karakurt ile Hasan Ünal’ın isimleri ön plana çıktı.

Seçimlerin başlamasına kısa süre kala CHP'nin adayı olarak Deniz Karakurt'un ismi açıklandı. AKP’nin  adayı ise Aydın Pehlivan oldu.

Menemen Belediyesi başkanvekilliği için oy kullanımına geçildi.

İlk turda CHP adayı Deniz Karakurt 17, AKP adayı Pehlivan 14 oy aldı. 3'te 2 çoğunluk sağlanamayınca 2'inci tura geçildi. İkinci turda ise Karakurt'un oyu 16'ya düşerken Pehlivan 15'e yükseldi.

BİR OY GEÇERSİZ SAYILDI

Üçüncü tur öncesinde 10 dakika ara verildi. CHP'lilerin aranın yarım saate çıkarılma talebi tartışma yarattı.

Üçüncü turda ise büyük bir sürpriz yaşandı. 1 oy geçersiz çıktı; AKP ve CHP adayı 15'er oy aldı. Geçersiz oyun aday olmayan CHP'li Ali Aydın'a çıkması akıllarda soru işareti oluşturdu.

Son kez sandık başına gidilecek dördüncü tur öncesinde ise CHP'lilerin isteği üzerine yeniden ara verildi. Ara sonrasında dördüncü tur oylamasına geçildi.

SONUÇ KURAYA KALDI

Dördüncü turda kullanılan 31 oydan, 1'i boş çıkarken, CHP adayı Av. Deniz Karakurt 15, AKP adayı Aydın Pehlivan 15 oy aldı. Eşitlik nedeniyle, sonuç kuraya kaldı.

Kura sonucunda Menemen Belediye Başkanvekili CHP'li Deniz Karakurt oldu.

Kaynak: ANKA