Menbiç Askeri Meclisi Sözcüsü Şervan Derviş, Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) teyakkuz halinde olduğunu açıkladı.

Derviş, “Sınırda takviye artışı var ve bunu izliyoruz. Uluslararası Koalisyon’un devriyeleri halen yerinde ve bir şey değişmedi. Tüm saldırıları püskürtmeye hazırız” dedi.

AFP’ye göre, Türkiye hükümeti destekli cihatçı gruplar Menbiç dolaylarındaki mevzilerini güçlendirdi.

Cihatçılardan bir sözcü, Menbiç'e yönelik son hazırlıklarını yaptıklarını söylerken, Ankara ile Washington arasındaki siyasi anlaşmaları beklediklerini savundu.

'SURİYE'NİN EGEMENLİĞİNİ VE HALKLARI KORUMAK GÖREVİMİZ'

Öte yandan, Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Yürütme Meclisi Eş Başkanı Ebid Hamd El-Mehbaş, “DSG’nin görevi, Suriye’nin egemenliğini korumaktır ve bunu destekliyoruz. Uluslararası koalisyonun sahadaki varlığına rağmen gücümüzü Kuzey ve Doğu Suriye’deki halkların iradesinden alıyoruz. DSG, Suriye topraklarını koalisyonun desteğiyle terörün gölgesinden kurtardı. Bölgemize yönelik her türlü saldırıya karşı duracak güce sahip. Suriye topraklarını korumak, Suriye’nin egemenliğini ve halklarını korumak görevimizdir" dedi.

'ABD HALA KOALİSYONUN PARÇASI'

ABD’nin uluslararası koalisyonun bir parçası olduğunu, diğer ülkelerin de bu koalisyon içinde yer aldığını ifade eden El Mehbaş, ABD’nin çekilme kararını açıklamasına rağmen halen Kuzey ve Doğu Suriye’yi savunma anlaşmasının sürdüğünü belirtti.

Koalisyonun varlığından fayda sağladıklarını ancak kendi askeri ve öz güçlerine dayandıklarını belirten El Mehbaş,  Suriye rejimiyle savaşmadıklarını, rejim güçlerinin görevinin Suriye’nin egemenliğini korumak olduğunu sözlerine ekledi.

'MENBİÇ'TEKİ HAVA FARKLI YANSITILIYOR'

Bu arada, bölgede karışıklık çıkarılmasının hedeflendiğini belirten Menbiç Askeri Meclisi komutanlarından Ebu Adil, iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve kentin kontrollerinde olduğunu kaydetti.

Menbiç ve çevresinde bir hareketliliğin olduğunu aktaran Adil, “Basında Menbic'de bir savaş varmış ya da bir saldırı olmuş gibi algı oluşturuluyor. Bu doğru değil. Böylesi bir hava yok. Bu durum Türkiye medyası tarafından geliştiriliyor. Halklarımız buna inanmamalı. Onların hazırlığı varsa, bizim de hazırlığımız var. Halklarımızı savunmaya devam edeceğiz” dedi.

‘REJİM BAŞTAN BERİ VAR’

Suriye rejim güçlerinin bölgeye geldiğine ilişkin servis edilen haberleri de yalanlayan Adil, şöyle dedi:

“Söz konusu bölgede daha önce de Suriye rejimine bağlı güçler bulunuyordu. Biz Menbic ve çevresini IŞİD'den aldığımız günden beri o bölgede varlar. Sadece kendi alanlarına güç aktardılar.”

Kaynak: Artı Gerçek