Kayseri’de polisin düzenlediği eş zamanlı operasyonda, OHAL kapsamında yayınlanan KHK ile kapatılarak Erciyes Üniversitesi'ne bağlanan Melikşah Üniversitesi’nin 100 öğretim üyesi ve görevlisi ile çalışanları hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Zanlılardan 31'i gözaltına alındı.
 
Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube ekipleri, bu sabah Melikşah Üniversitesi’nin öğretim üyesi ve görevlileri ile çalışanlarına operasyon düzenledi.
 
Darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alınanlar, elleri kelepçeli halde Adli Tıp Kurumuna sağlık kontrolüne getirildi. Polisler, şüphelilerin evlerinde yaptıkları aramada, dijital materyallere el koyarken bilgisayarların imajları alındı.
 
100 kişi hakkında yakalama kararı bulunduğu, şu ana kadar ulaşılan 31 kişi dışındakilerin arandığı ifade edildi.
 
KAYSERİ'DE 149 KİŞİ TUTUKLANDI
 
Darbe girişiminin ardından Kayseri'de gözaltına alınan 346 kişiden 149’u çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Halen, aynı soruşturma kapsamında 236 kişi gözaltında. 10 şüphelinin ise firarda olduğu bildirildi.
 
Öte yandan Kayseri'deki resmi dairelerde, ilçe belediyeleri ve özel kurum ve kuruluşlarda 300'ün üzerinde işçi ve memura görevden el çektirildiği, bu kişiler hakkında idari soruşturmanın sonucuna göre adli işlemde yapılacağı ifade edildi.