Çevre Mühendisleri Odası'nın Ankara'nın içme suyuna atık karıştığı yönünde yaptığı açıklamanın ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, canlı yayına çıkarak şişe suyu içti!

Çevre Mühendisleri Odası'nın "Diğer kentlerde yaşayan insanların atık suları, Ankaralıların içme sularına karışıyor. Mogan’da ölen balıkların nedeni de bu" açıklaması üzerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek kamera karşısına geçip su içti. 

Ankaralılar ise çeşmeden akan suların rengini fotoğraflarla gösterirken, Gökçek ise iddiaları ekran karşısına geçip su içerek yalanlamaya çalıştı.

Gökçek "Bir suyun renginin değişmesi aslında o suyun kalitesini gösterir" ifadelerini kullandı.

Söz konusu görüntülere "Su arıtma cihazı satanlar bu tarz görüntüleri yayarlar" diyerek karşı çıkan Gökçek, "Ankara suyunun kirli olduğu iddiaları tamamen komplodur. CHP yerel seçimlerde başarısız oldu, bu başarısızlığını halkın arasında panik yaratarak örtmek istiyor" ifadelerini kullandı.

'BU SUYU İÇ'

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyerek Gökçek'e seslendi.

Ankara'nın çeşitli bölgesinden pet şişe içerisinde getirdiği suları bardağa boşaltan Gök, "Gel bu suyu iç Melih Gökçek, içeceksen bu suyu iç" dedi.

Gök, "Ankara'nın suyu kirlidir. Madem öyle hodri meydan Melih Gökçek. Geçen ağustos ayı içerisinde yüzlerce Ankaralının ishal, kusma ve mide bulantısı nedeniyle hastanelere giderek tedavi oldu. Bu olay sadede bir bölgede olsa, gıda zehirlenmesinden bahsederdik ama Ankara'nın bütün semtlerinden şikayetler var. Bu konuyla ilgili Sağlık ve İçişleri Bakanlığı'na soru önergesi verdim. Ancak cevap gelmedi. Melih Gökçek bugün düzenlediği basın toplantısında içme suyu ile ilgili olarak ağustos ayı raporu yerine, temmuz ayı raporunu açıkladı. Biz Ağustos ayının, gün gün, hafta hafta analiz raporunu istiyoruz" dedi.