Melih Gökçek Twitter'dan savaş başlattı: Eskiden savaşlar kılıç- kalkanla meydanlarda olurmuş. Sonra tüfek icat edilmiş mertlik bozulmuş, şimdi bu savaş, esas Twitter denilen bir yer var ya, orada devam ediyor. Nenelerim, dedelerim, hacı amcalarım bu işi öğrenirse o nispette başarılı olacağız. Allah’ın izniyle Twitter’a ibadet aşkıyla girdik mi pes ediyorlar.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Kazan İlçesi’nde verilen iftar yemeğine katılan Belediye Başkanı Melih Gökçek, başkente ’Vandalizm Müzesi’ kuracağını söylerken, nine, dede ve hacı amca olarak nitelendirdiği kesimlerden Twitter’i öğrenmelerini istedi.

Elinde cep telefonuyla sürekli Twitter’i takip ettiği gözlenen Gökçek’in iftar sonrası konuşması da yine Twitter oldu. Gökçek yaptığı konuşmada, "Bu Ramazan’ı biraz buruk geçirdik. Özellikle İstanbul Gezi Parkı olayları Ankara’ya sirayet ederek Türkiye’yi karıştırmak isteyen dış güçler ve içerideki uşakları bize ciddi sıkıntılar yaşattı" dedi.

'AVRUPA DA KUDURDU'

İftar yemeğinde AK Parti döneminde yapılan hizmetlerden söz eden Melih Gökçek, Türkiye’de meydana gelen olayların bazı nedenleri bulunduğunu söyleyerek bunlarla ilgili şöyle konuştu:

"Bakın Başbakan ülkenin kalkınması için yeni büyük projelere imza attı. Montro Antlaşması gereği boğazlardan geçen uluslararası bandralı gemilerden para alamıyorduk. ’Yeni bir boğaz yapacağım’ dedi ve yeni boğaz yapıldığında buradan geçen gemilerden alınan ücretlerle devletin kasasına yıllık 5 milyar dolar girecek. ’Avrupa’nın en büyük hava limanını İstanbul’da yapacağım’ dedi. Almanya ve İngiltere rahatsız oldu. Çünkü Avrupa’nın en büyük hava limanları buralardaydı. Almanya ve İngiltere’nin devamlı kıpraşmasının nedeni de bu. Buradan devletin kasasına yıllık 15 milyon dolar girecek. Bir de üçüncü Boğaz Köprüsü ile yıllık 2.5 milyar dolar, 3 nükleer santralle 9 milyar dolar ile 3 yıl sonra toplam 31 milyar doların devletin kasasına kalacağını gören Avrupa da kudurdu."

Gökçek, iftar yemeğindeki konuşmasının devamında, ’Düne kadar’ Yahudiler’e herkesin hürmet ettiği halde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ’One Minute’ dediğini, ardından Marmara gemisi dolayısıyla dünyada ilk kez Yahudiler’e özür dilettiğini ifade ederken şöyle konuştu:

'VANDALİZM MÜZESİ KURACAĞIZ'

"Sen misin bunu yapan’ dediler ve içimizi karıştırdılar. Ama muvaffak olamayacaklar. Çünkü milletimiz bunların oyununu gördü. Bakın Belediye Meclisinden bir karar aldık ve Akköprü’de AnkaMall’un yanında ’Vandalizm Müzesi’ diye bir müze kuracağız. Eylemler dolayısıyla Ankara’da tahrip edilen bütün araba, durak, simit tezgahlarını orada sergileyeceğiz, herkes gelip görsün. Allah korusun, yarın bunlar Ankara’da belediyeleri ele geçirdikleri zaman Ankara’yı ne hale getirirler bilesiniz diye."

Konuşmasına ’Twitter’la devam eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bunu yaşı ilerleyen kesimin de öğrenmesi gerektiğini söyledi. Gökçek, şöyle devam etti:

"Eskiden savaşlar kılıç- kalkanla meydanlarda olurmuş. Sonra tüfek icat edilmiş mertlik bozulmuş, şimdi bu savaş, esas Twitter denilen bir yer var ya, orada devam ediyor. Twitter’i öğrenmeyen kalmayacak. Allah’ın izniyle Twitter’a ibadet aşkıyla girdik mi pes ediyorlar. Twitter’i öğrenerek karşımızdaki düşmanın elinden bu kozu alacağız. Dış mihraklar tüm dünyada ihtilal, darbeleri sosyal medya araçlarıyla yapıyorlar. Bu işi öğrendik ve son 1 ayda dünyada 5 defa birinci olduk. Birinci olunca da bütün dünya sizin verdiğiniz mesajı görüyor. Dolayısıyla nenelerim, dedelerim, hacı amcalarım bu işi öğrenirse o nispette başarılı olacağız." (gazeteport)