Samanyolu Haber televizyonuna konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, kürtaj tartışmalarına katıldı. "Doğru yoldan yanlış yoldan, korunmanın elli tane yolu var" diyen Gökçek, "Beden sana, can Allah'a ait" dedi. Kürtajın cinayet olduğunu savunan Gökçek, şunları söyledi:

 

"Efendim birisi zina yapmışsa, gayri meşru çocuğu doğursa mıymış... Zina yaparken düşünsün onu. Korunsun...

 

Tecavüz edeni getir, cezasını ver. Karnındaki çocuğun suçu ne? Onu da devlet alır yetimhaneye koyar. Haberi bile olmaz çocuğun. Ama onun bir yaşama hakkı var. Siz cinayet işliyorsunuz....

 

Anası olacak kişinin hatasından dolayı çocuk niye suçu çekiyor. Anası kendisini öldürsün. Cinayet bu ya... Acılar olabilir, o acılar bu işi meşru hale getirmez. İstisnalar kaideyi bozmaz. Kimsenin kürtaj yapmaya yaptırmaya hakkı yok..."

 

Melih Gökçek geçtiğimiz günlerde twitter’dan genç bir kadınla kürtaj konusunda polemiğe girerek kadın takipçisine ”sen çok mu kürtaj yaptırdın, bu kadar bağırmanın nedeni bu mu ?” diye yazmıştı

 

Gönderdiği mesajın ortaya çıkmasıyla sosyal medya gündeminin tepesine oturan Ankara Belediye Başkan’ı  Pek çok kişinin Twitter’ın en çok konuşulan konusu olarak “EdepsizsinMelihGokcek” etiketiyle TT listesine girmişti.

 

( Cumhuriyet / beylikduzumedya.com )