Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın "Belediyede 3 cip var biri zırhlı, yaklaşık değerleri 1 milyon. Melih Gökçek'e tahsis edilmiş. İade istedik ikisi geldi" dediği araçlar belediye otoparkına çekildi. Belediyeden verilen bilgide araçların değerinin yaklaşık 1 milyon TL olduğu ve yakın zamanda satılacağı yönünde. Ayrıca, Melih Gökçek de araç tartışmalarına ilişkin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın "Zırhlı araç onda kaldı" sözlerine yanıt vererek "Belediye başkanlığından ayrıldıktan sonra devlet bana tahsis etti" dedi.

Melih Gökçek'in başkanlığı döneminde tahsis edilen ve belediyeye ait olan tanesi yaklaşık 1 milyon TL tutarında olan araçlar Gökçek tarafından iade edildi ve belediye garajına çekildi. Ayrıca Melih Gökçek de araç tartışmalarına ilişkin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın "Belediyede 3 cip var biri zırhlı, yaklaşık değerleri 1 milyon. Melih Gökçek'e tahsis edilmiş" sözlerine cevap verdi. Gökçek, "Belediye başkanlığından ayrıldıktan sonra devlet bana tahsis etti, belediyeden gelen araç korumaları taşıyor." dedi.

GÖKÇEK'TEN YANIT: DEVLET TAHSİS ETTİ, KORUMALARI TAŞIYOR

Melih Gökçek, Mansur Yavaş'a resmi Twitter hesabından cevap verdi. Gökçek, konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Nedir bu jip meselesi" diyerek şu ifadeleri kullandı:

"Devlet, sağ sol ayrımı yapmadan güvenlik nedeniyle hayati saldırıya maruz kalacak herkese valilik komisyon kararıyla koruma ve araç verir. Ben belediye başkanlığından ayrıldıktan sonra devlet koruma ve korumalara araç tahsis etti. Benim kullandığım aracın devletle ve belediye ile ilgisi yok. Belediyeden gelen araç korumaları taşıyor."

Kaynak: T24