Mehmet Öcalan, kardeşi olan PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşmek için Gemlik Jandarma Komutanlığı'na gitti.

Mehmet Öcalan, Gemlik Jandarma Komutanlığı'nda işlemlerinin tamamlamasının ardından Tuzla gemisi ile İmralı'ya doğru hareket etti. 

Öcalan'ın kardeşi, burada yaptığı açıklamada, "Şu anda hiçbir şey bilmiyorum. Bizim tek isteğimiz var. 2 seneye yakındır aile görüşü yapmamıştır Avukatlar da 5 yıldır gidemiyor. Hükümetten ve devletten tek isteğimiz budur. Bu yasal hakkımız. 5 yıldır bu hukuksuzluk devam ediyor. Bu bizim hem yasal hem demokratik hakkımız talebimiz budur. Bunun düzenli yapılmasını bekliyoruz" dedi.

İMRALI'DAN DÖNDÜ

Mehmet Öcalan'ın İmralı'ya gitmek üzere sabah saatlerinde bindiği Tuzla gemisi, Gemport Limanı'na geri döndü. Gemlik Jandarma Komutanlığı'na gelen ve basının yoğun ilgisiyle karşılaşan Mehmet Öcalan, açıklama yapmadan bindirildiği araçla Gemlik'ten ayrıldı.

Müvekkilleri Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan ile İmralı Adası'nda bir görüşme gerçekleştirdiğini belirten Asrın Hukuk Bürosu, görüşmenin ayrıntılarını ileriki günlerde kamuoyuna açıklayacaklarını ifade etti.

Görüşmeye dair ANF'ye bilgi veren HDP İmralı Heyeti üyesi ve Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de, görüşmenin gerçekleştiğini ve konuya  ilişkin açıklamanın daha sonra yapılacağını belirtti.

UZUN ZAMANDIR GÖRÜŞ YOKTU

Öcalan’ın, 27 Temmuz 2011 tarihinden bu yana avukatlarıyla, 6 Ekim 2014 itibariyle aile-vasisi ile 5 Nisan 2015 tarihinden itibaren de İmralı Heyeti’yle görüşmesi engelleniyordu.

Öcalan'la görüşme sağlanabilmesi için Diyarbakır'da açlık grevi başlatılmıştı. Açlık grevinin bugün 7'nci günüydü.