PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, 5 Nisan 2015 tarihinden beri İmralı Heyeti ile görüştürülmeyen Abdullah Öcalan’ın durumu ve idam tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye’deki son süreci değerlendiren Öcalan, "Herkes bilmeli ki Öcalan halklara bir köprüdür. Bu köprü yıkılırsa altında hepimiz kalacağız. Barışa açılan kapının anahtarı Öcalan'ın elindedir." dedi.

'ÖLENLER İNSAN'
 

Vicdanı olan herkesin savaşın önünde duracak gücü Öcalan olarak gösterdiğini savunan Mehmet Öcalan, "Türkiye'deki sorun ismini doğru koyarsanız Kürt sorunudur. Bu sorunu çözecek olan da, ki vicdanı olan herkes böyle düşünüyor, Öcalan'dan başka kimse değildir. Artık savaş, ölüm sadece bu bölgede yaşanmıyor. Görüyorsunuz ülkenin dört bir yanında insanlar ölüyor. Bu ölenlere isim koymak olmaz. Ölen insandır. Son dönemde İstanbul Beşiktaş'ta, Kayseri'de ve dağlarda ölenler insandır. Bunların anne, baba, çocukları, kardeşleri var. Genç yaşta ölmeleri herkese acı veriyor" dedi.
 
'KAN AKMAMALI'
 
Her kesimden insanların savaşa kurban edildiğini dile getiren Öcalan, şöyle konuştu:
 
"Biraz vicdanlı olmak zorundayız. Gençler, polis, asker ölüyor. Bu sorunun çözümü için herkes katkı sunmalı. Bu şahin güvercin sorunu değildir. İnsani bir sorundur. Bir yıldır ölen insanların sayısı ortada. Bunun kimseye bir faydası olmaz. Bu coğrafyada kan akmamalı. Serok Öcalan'la son görüşmememizde günde onlarca insanın öldüğünü ve bu nedenle geceleri uyuyamadığını söyledi. Bir yol yöntemden bahsetti. Bu ağır sorunun çözümünde Öcalan'ın büyük katkısı olacaktır."
 
'ÖCALAN HALKLAR ARASINDA KÖPRÜDÜR'
 
Son süreçte idamdan bahsedildiğini ve aile olarak bunun tartışılıyor olmasından üzüntü duyduklarını söyleyen Öcalan, "Herkes bilmeli ki Serok Öcalan halklara bir köprüdür. Bu köprüyü yıkmayı düşünenler bunun kimseye faydasının olmayacağını bilmelidir. Bu köprü yıkılırsa altında hepimiz kalacağız ve bir daha eski haline dönmeyecek. Hükümetten artık ölümlerin son bulması için yeni bir sürece gidilmesini istiyoruz. Öldürmeyle bu coğrafyada sorunlar daha çok derinleşir" şeklinde konuştu.
 
'GİTTİM DÜNYA YIKILMADI'
 
Son olarak 4 ay önce ağabeyi ile görüşebildiğini söyleyen Öcalan, "Bizi göndermiyorsa, avukatları göndersin. Bu soruna çözüm olacağını düşündüğü kişileri göndersin. Bizim yasal olarak onu 15 günde bir görme hakkımız var. Mademki hukuk devleti ise bu yasal hakkımızı istiyoruz. 4 aydır görüş hakkımızı kullanamıyoruz. 4 ay önce gidip gördüm ağabeyimi, dünya yıkılmadı. Bir an önce aile, avukatlar ya da heyet İmralı Adası'na giderse bu kanın durması demek olacak. Öcalan'ın gücü buna yeter" dedi.
 
'ANAHTAR ÖCALAN'IN ELİNDE'
 

Sorunun çözümü yerine son 20 günde Türkiye genelinde binlerce insanın gözaltına alındığına değinen Öcalan, "Bu bir çözüm değildir. 80'den sonra on binlerce insan gözaltına alındı, tutuklandı, çözüm olmadı. Bu gözaltılar da olmayacak. Barışa açılan kapının anahtarı Öcalan'ın elindedir. Bu halkla birlikte devlet de biliyor. Defalarca çözümün İmralı'da olduğunu söyledik. Ancak tecrit üstüne tecritle Türkiye'de yaşayan halklara savaş yaşatılıyor" dedi.
 
(Kaynak: Diha)