Mehmet Öcalan ailesinin Abdullah Öcalan ile görüşmesinin kısıtlanmadığı iddiaları için "kimse bizi görüşmeye çağırmadı, avukatların adımıza yaptıkları başvurulara da aslı olmayan gerekçeler ile izin verilmiyor" dedi.

Mehmet Öcalan görüşme için kimsenin kendilerini çağırmadığını, avukatların aile adına yaptıkları başvuruların da reddedildiğini söyledi.

Taraf gazetesinin haberine göre, Mehmet Öcalan konuyla ilgili olarak şunları söyledi.

"Bir yılda ancak iki kez görüşebildim. Gerçekçi olsunlar. Görüşme yönünde kimse bize herhangi bir bilgi vermedi. Kimse bizi görüşe çağırmadı. Avukatların adımıza müracaatına da aslı olmayan gerekçeler ile izin verilmiyor.

"Yok 'koster bozuk', yok 'lodos var' gibi gerekçeler sunmak ayıptır, bizimle alay etmektir. Ben bu saatten sonra da kalkıp gitsem de ağabeyimin benimle görüşeceğini sanmıyorum. Çünkü sorunun çözümü konusunda atılan tek adım yok. Önce adım atsınlar sonra gerçekleri konuşsunlar."

'EN SON 21 EYLÜL 2012'DE GÖRÜŞTÜM'

Mehmet Öcalan son olarak ağabeyiyle 21 Eylül 2012'de görüştüğünü anlattı. Adaya gittiğinde kendisine Abdullah Öcalan'ın görüşmek istemediğinin söylendiğini, ama sonra can güvenliğinden endişe duyduğunu söyleyince görüştüğünü belirtti.

Öcalan olayı şu şekilde aktardı.

"Adaya götürüldükten sonra ağabeyimin görüşmek istemediğini söylediler. Mutlaka görmek istediğimi, aksi halde can güvenliğinden endişe duyacağımı belirttim. Cezaevi müdürü, 'Uzaktan izle ben ağabeyinle gezeyim, durumunu gör' dedi. Müdür ile ağabeyim koridorda gezerken, ağabeyim beni gördü. Sonra görüşmemize izin verdiler."

'DEVLET OYALAMA YERİNE, ÇÖZÜME DÖNÜK ADIMLAR ATSIN'

Mehmet Öcalan Abdullah Öcalan'ın kendisine söylediklerini şöyle anlattı.

"Dışarıda her gün asker, polis, gerilla 15,20 genç ölürken bizim görüşe çıkmamız insani değil, ancak gelmişsin görüşelim. Devlet eğer çözüm istiyorsa oyalama yerine çözüme dönük adımlar atmalıdır.

"Bizim çözüm projelerimiz önlerindedir. Ancak oyalama taktiğini kullanıyorlar. Sokaktan geçen insanlarımız cezaevine atılıyor. 10 bin insan boş yere cezaevine atıldı. Bizden katkı istiyorlarsa adım atsınlar, sonuna kadar katkı sunalım.

"Ancak amaçları oyalamak ise yapabileceğim bir şey yok. Herkes işini doğru dürüst yapmalıdır' dedi. Daha anlatacakları vardı ancak bir yetkili deniz suyunun yükselmeye başladığı gerekçesiyle görüşmemizi sonlandırdı. Sağlık durumu iyiydi. Ancak ilk kez sakallı gördüm."

'ORTAYA ORTAK BİR AKIL ÇIKAR... DEVLET ÇÖZÜMÜ TIKADI'

Mehmet Öcalan'ın aktardığına göre Abdullah Öcalan kendisine "Kürtlerin de, Türklerin de taleplerinin ortası bulunur. Ortaya ortak bir akıl çıkar. Devlet çözümü tıkadı. Silvan saldırısını bahane ettiler. Oysaki Silvan saldırısından önce görüşme tıkanmıştı. Yol haritamız, Oslo protokolleri önlerindedir. Yeter ki adım atsınlar. Çözüm çok kısa sürede gerçekleşir. 3-4 metrekare yerde çözüme nasıl katkı sunarım" dedi.

Bir süredir Öcalan'ın ailesinin görüşme talebinde bulunup bulunmadığı tartışılıyor ve Adalet Bakanlığı'nın ailenin görüşebileceğine dair bilgi verdiği iddia ediliyordu. Asrın Hukuk Bürosu bu iddiaları yalanlamıştı. (bianet)