Gazeteci yazar ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner internette ortaya çıkan ses kaydı ile ilgili olarak Başbakan Erdoğan'dan özür diledi.

Medyaradar'ın haberine göre, Ülke TV'de dün akşam Ana Haber Bülteni'ne konuk olan Metiner, herkesin bir cahiliye dönemi olduğunu söylerek, Başbabakan’a yönelik olarak sarf ettiği sözlerden dolayı pişman olduğunu ve binlerce kez kendi şahsında özür dilediğini açıkladı.

Mehmet Metiner, geçtiğimiz hafta internete düşen ses kaydı ile ilgili olarak bir komloyla karşı karşıya olduğunu savunmuştu. Metiner, ayrıca o ses kaydındaki sözlerin kendisine ait olduğu ispatlanırsa istifa edeceğini açıklamıştı. Dün akşam ise sözlerin kendisine ait olduğunu ifade ederek pişmanlığını dile getirdi.

"CAHİLİYE DÖNEMİNDEKİ SÖZLER"

Konuşmasının devamında Hz. Ömer'den de örnek veren Metiner, cahiliyet dönemlerinde söylenen sözlerden hesap sorulmaması gerektiğini vurguladı.

Metiner, "Hz. Ömer nasıl cahiliye dönemiyle anılmıyorsa, Mehmet Metiner'in de ya da AK Parti'de siyaset yapan, daha önce başka partilerde siyaset yapmış ve şimdi AK Parti'de siyaset yapan arkadaşlarımızın da geçmişte söylemiş olduğu, pişmanlık duyduğu yada duyacağı eylemlerinden dolayı eleştirilmemesi gerektiğine inanıyorum. Çok abartılacak bir konu değil, neden abartıldı anlamıyorum" diye konuştu.