Gezi direnişi sırasında İstanbul Ümraniye'de bir aracın çarpması sonucu yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş davası öncesi adliye önünde toplanan gruba polis müdahale etti. Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı önünde toplanan gruba, polis TOMA'dan tazyikli su sıkarak müdahalede bulundu. Adliye koridorlarında ise Ayvalıtaş'ın yakınları ile güvenlik görevlileri arasında arbede çıktı. Arbede sırasında Baba Ali Ayvalıtaş fenalaştı.

Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek duruşma öncesi mahkeme salonunun bulunduğu -4. katta geniş güvenlik önlemleri alındı. Duruşmanın görüleceği koridora çok sayıda özel güvenlik ve çevik kuvvet ekip ekibi yerleştirildi. Öte yandan adliye bahçesinde de çevik kuvvetin aldığı yoğun güvenlik önlemi vardı.

ADLİYE İÇİNDE ARBEDE

Adliye koridorunda bulunan davanın müştekileri, Mehmet Ayvalıtaş'ın ailesi, duruşma salonuna doğru ilerlemek istedi. Güvenlik görevlileri ise duruşmanın başlamamış olmasını gerekçe göstererek aileyi bariyerlerden geçirerek koridora alamayacaklarını belirttiler. Adliyedeki banklarla oluşturulan bariyerleri geçemeyen aile ile güvenlik güçleri arasında arbede yaşandı. Mehmet Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş yere düştü.

ADLİYE DIŞINDA MÜDAHALE


Adliye bahçesinden adliye içine girmek isteyen yaklaşık 20 kişilik gruba ise biber gazı ve TOMA'dan sıkılan tazyikli su ile müdahale edildi. Grup, adliye bahçesinden uzaklaştırıldı.