Ankara'da öldürülen Çeçen içkerya cumhuriyeti fahri konsolosu Medet Ünlü soruşturmasına, bir görgü tanığının ifadesi damga vurdu. Tanık olarak dinlenen B.Ş. ifadesinde, şüphelilerden Ö.Ş.'nin çevresine "Medet Ünlü'yü 1 milyon dolar karşılığında biz vurdurduk. Bu mahalleden 5 kişiyi daha vurduracaktık" dediğini anlattı. Cinayet sonrası şüphelilere 40 bin dolarlık ödeme yaptığı belirlenen İstanbul Çemberlitaş'daki ünlü bir kuyumcunun ise olay ile bağlantıları araştırılıyor.

Dinçer Gökçek’in Hürriyet’te yer alan haberine göre, Türkiye'ye gelen Çeçenlere de yardım eden Çeçenistan İçkerya Cumhuriyeti Fahri Konsolosu Medet Ünlü 22 Mayıs 2013 günü, Ankara Çankaya'daki ofisinde uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirdi. Cinayetten yaklaşık 16 ay sonra, Sakarya polisi, geçtiğimiz 11 Ekim akşamı, Kağıthane bölgesinde 'Dayı Murat' olarak bilinen tetikçi Murat Aluç ile birlikte 5 kişiyi gözaltına aldı.

Aluç tutuklanarak cezaevine konulurken, kendisini 17 ay kadar Sakarya ve Kocaelinde saklayan aynı aileden Ö.Ş.,İ.Ş. ve H.Ş. ile C.Ş. ve M.K., savcılığın tutuklama isteğine rağmen mahkemece serbest bırakılmıştı. Cinayetin azmettiricisi Rus asıllı Rızvan Ezbulatov (41) olaydan 2 gün sonra Türkiye'den ayrılırken, olay ile bağlantısı bulunan M.A.C. ve Ö.P. ise firari konumda bulunuyor

'OTOMOBİL KAPIYA YANAŞTIRILIYORDU'

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında tanık olarak ifadesi alınan B.Ş., geçtiğimiz 28 Ocak günü, tanık olarak alınan ifadesinde, olay ile ilgili bildiklerini anlattı. B.Ş. ifadesinde, İ.Ş.'nin, amcası Ö.Ş.'nin evine Murat Aluç'u getirip-götürdüğünü gördüğünü anlattı. B.Ş.'nin ifadesine göre, her seferinde, Aluç'un başında bir şapka bulunuyordu. Aluç, getirilip- götürülürken, başkası görmesin diye otomobil, evin kapısına yaklaştırıldı.

'MAHALLEDEN 5 KİŞİ DAHA VURDURACAKTIK'

B.Ş. ifadesinin devamında şunları anlattı: "Ö.Ş., mahallede bulunan kahvehaneden yüksek sesle 'Çeçen iş adamı Medet Önlü'yü 1 milyon dolar karşılığında biz vurdurduk. Bu mahalleden 5 kişiyi daha vurduracaktık; ancak balon elimizde patladı. Önemli değil. Birini teslim ettik. Birisi hala dışarıda yarım kalan işlerimizi tamamlayacağız. Ceza evine adamlar girer karılar girmez' diyerek bağırıyordu."

AV. DOĞAN: 'TUTUKLANSINLAR'

Tanık B.Ş.'nin ifadesi sonrası savcılığa yeni bir dilekçe ile başvuran Önlü Ailesinin avukatı Erdal Doğan, alınan son ifade ile birlikte soruşturmanın derinleştirilmesini istedi. Av. Doğan, başvuru dilekçesinde, serbest bırakılan şüphelilerin olayın bir parçası olduklarına işaret ederek, yeniden ifadelerinin alınması gerektiğine işaret etti. Av. Doğan, dışarı bulunan şüphelilerin kaçma ve delil karartma riski taşıdıklarına işaret ederek tutuklanmalarını istedi.

O KUYUMCU ARAŞTIRILIYOR

Yürütülen soruşturma kapsamında, İstanbul Beyazıt'ta faaliyet gösteren bir kuyumcu ile ilgili de çarpıcı ifadeler ortaya çıktı. Tutuklu bulunan Murat Aluç ifadesinde, olaydan sonra 40 bin doları kuyumcudan, cinayet günü yanında bulunan arkadaşı Ö.P.'nin aldığını anlattı. Aluç, kendisini ziyaret eden kadın arkadaşı D.K.'na ise, anılan kuyumcunun adını verdi. Savcılık da Çemberlitaş'da bulunan İ. Kuyumculuk ile ilgili araştırmanın yapılması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazdı. Soruşturmada adı geçen İ. Kuyumculuk, sektörünün önemli oyuncularında biri olarak biliniyor.

CİNAYET SONRASI ULUS'TA BULUŞMA

Aluç ifadesinde ayrıca, cinayet sonrası azmettirici Rızvan Ezbulatov ile İstanbul Ulus'da bir cafede buluştuğunu; Ezbulatov'un, kendisine, cafe sahibi ile arkadaş olduklarını söylediğini anlattı. Öte yandan cinayetin azmettiricisi olduğu ve tetikçi Aluç ile yanında bulunan Ö.P.'nin harcamalarını karşıladığı anlaşılan Ezbulatov ile ilgili Interpol kanalı ile arama yapılması için talepte bulunulduğu kaydedildi.