Lice’de ‘kalekol’ yapımının protesto edildiği eylemde askerlerin açtığı ateşle öldürülen Medeni Yıldırım, Diyarbakır’daki mezarı başında anıldı. Yıldırım'ın Lice'de yaşayan annesi Fahriye Yıldırım, "sokağa çıkma yasağı" nedeniyle anmaya katılamadı. 

DİHA’nın haberine göre; karakol ve kalekol yapımlarına karşı 28 Haziran 2013'te Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Hêzan köyünde düzenlenen protesto eylemine katılanları tarayan askerlerce katledilen Medeni Yıldırım (19) Diyarbakır’daki Yeniköy Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı. Aile yakınları ve MEYADER yöneticilerinin katıldığı anmaya, Yıldırım'ın Hêzan köyünde yaşayan annesi Fahriye Yıldırım "sokağa çıkma yasağı" nedeniyle evinden çıkamadığı için gelemedi.

Anne Fahriye Yıldırım bir kaç gün önce DİHA’ya (Dicle Haber Ajansı) yaptığı açıklamada, "Medeni yaşamını yitirmeden 6 ay önce bana 'Anne çözüm sürecini ortaya attılar. Bunlar çok uyanık. Kürtleri yumuşak bir dille kandırıyorlar. Bundan sonra karakol ve baraj yapacaklar. Devlet kalekolları yaptıktan sonra başını kaldıran Kürtlerin kafasını ezecek' dedi. Medeni 3 yıl önce bu günleri görmüştü. Medeni'nin bu sözleri doğru çıktı. Lice'de bombardıman altında yaşıyoruz. Köylerimiz boşaltılıyor. Ormanlarımız yakılıyor. Her türlü zalimlik yapılıyor burada" demişti.