Meclis Genel Kurulu’nda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi tartışma konusu oldu. Eski bakan Faruk Çelik’in cumhurbaşkanı seçilmek için gereken yüzde 50+1 oranının değiştirilmesi önerisiyle ilgili AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş böyle bir tartışmalarının olmadığını söyledi.

Meclis Genel Kurulu’nda konuşan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanlığı Sistemini eleştirdi, 50+1 tartışmalarıyla ilgili, “Teklif getirin, bu yüce çatı görüşsün.” 50+1 olmadı, beyefendiler uzun atlama atlayamıyor, çıtayı indirin 40’a. Kardeşim, 40 versek yarın 30 da sizi kurtarmaz. Yolcudur Abbas, bağlasan durmaz” dedi.

Özel’in konuşması üzerine söz alan Muş, CHP’den bir teklif beklemediklerini belirtti, “Yüzde 50+1’le alakalı da bir tartışmamız söz konusu değil. Şimdi, buradaki mesele şu: Kendileri sanki 50+1’i bulmuşlar da 60’a gelmişler, 60’ı bulmuşlar, konuşuyorlar. Dolayısıyla benim tavsiyem, böyle beylik beylik, büyük büyük laflar etmeyin, sonra, seçim bittikten sonra burada mahcup oluyorsunuz. Buna düşmeyin” dedi.

Muş’un bu sözleri üzerine, Özel, “Evet, 31 Marttan sonra mahcup olduğumuz gibi, 23 Haziranda mahcup olduğumuz gibi” derken, Muş “Evet, ondan öncekiler gibi mesela. Bütün seçimlerde boynu bükük oturduğunuz gibi” yanıtı verdi. Özel de, “İkidir de siz boynu bükük oturuyorsunuz” dedi.

Kaynak: Gazete Duavar