Soner Aydın/Mersin 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde grupları bulunan CHP, AKP ve HDP, 2 MHP’li meclis üyesinin adının rüşvet iddialarına karışması nedeniyle meclis toplantısına girmedi. 

Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı birinci birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında, Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. Ancak meclis toplantısına AKP, HDP ve CHP Meclis üyeleri katılmadı. Meclis üyelerinin katılmama nedenlerini ise Büyükşehir Belediye Meclisi’nin MHP’li 2 meclis üyesinin, bir işadamından rüşvet aldığı iddiası üzerine partiden istifa edip, meclis üyeliğin istifa etmemesi olduğu söylendi. 

MHP’li meclis üyelerinin katılımı ile içerde meclis toplantısı devam ederken dışarıda bekleyen muhalefet meclis üyeleri ve Belediye Başkanlarından Akdeniz Belediye Eş Başkanı Mehmet Fazıl Türk, gazetecilerin ‘meclis toplantısına katılmama sebeplerini’ sormaları üzerine katılmama nedenlerini, “İl başkanları, kendileri açıklayacak. Grup kararı almışlar meclis toplantısına girmeme sebebini onlar açıklayacak. Bizde toplantıya geldik, arkadaşlar kararı bize bildirdiler, bizde o kararı uyguluyoruz. Grup başkanları ve il başkanlarının aldığı kararı bizim açıklamamız doğru değildir" diye yanıtladı.