Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda yapılan oturumda AKP'li milletvekilleri ile İYİ Parti milletvekilleri arasında 'ahlaksız' tartışması yaşandı.

AKP'li milletvekilinin kullandığı "İYİ Parti'nin ahlaken buna hakkı yok" söylemine ceza verilmedi.

Meclis'te AKP grubu adına söz alan Mahmut  Atilla Kaya'nın, İYİ Parti grubunun önerisine, "İYİ PARTİ'nin böyle bir grup önerisi vermeye ahlaken de siyaseten de hakkı yoktur" söylemine herhangi bir ceza uygulanmayışı tepkilere yol açtı.Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekili Ahmet Şık'a benzer bir söyleminden dolayı Meclis Genel Kurulu'nda yapılan oylama sonucu geçici olarak iki birleşim Meclis'ten çıkarma cezası verilmişti.

'BİR MİLLETVEKİLİ SÖZLERİ YÜZÜNDEN KINAMA CEZASI ALDI'

AKP milletvekili Mahmut  Atilla Kaya'nın 'ahlaksız' söylemlerine herhangi bir ceza verilmemesine İYİ Parti milletvekili Lütfü Türkkan, "Tezgahında muz olmayan adamın pazarda muz satması mümkün değil. Bu gruba ahlaktan bahseden insanın da ahlaksızlıktan bahsetmesi mümkün değil. Eğer bir ahlaksız varsa bu Mecliste, bu arkadaşın bizatihi kendisidir. Böyle bir şeyle bu Meclis kürsüsünde bir milletvekili "Ahlaksız siyaset yapıyorsunuz." sözü yüzünden kınama cezası aldı. Siz buna kayıtsız kalırsanız bu, doğru bir yönetim şekli olmaz. Lütfen bunun düzeltilmesi konusunda girişimde bulununuz" diyerek tepki gösterdi.

BENZER KONUŞMADAN DOLAYI AHMET ŞIK CEZA ALDI

HDP milletvekili Ahmet Şık, TBMM'deki konuşmasında "Ahlaksızlığınızı, yeterli gelmediğini biliyor olsanız da, yüzsüzlükle sıvıyorsunuz" demiş, bunun üzerine TBMM Başkan Vekili Mustafa Şentop, Ahmet Şık konuşmasını yaparken mikrofonu kapatıp, oturuma ara vermişti. Sonrasında yapılan oylama ile Şık'a, geçici olarak iki birleşim Meclis'ten çıkarma cezası verilmişti.