Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Şemdinli'nin Şapatan köyündeki yurttaşlara dönük işkence olayının aydınlatılması talebini "Sorulamayacak konu" diyerek, işleme koymadı. 
 
Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Şapatan (Altunsu) köyündeki yurttaşların Ağustos ayında maruz kaldığı işkence olayına dair sorumluların açığa çıkartılmasını isteyen HDP'nin önergesi, "Sorulamayacak konu" denilerek işleme konulmadı. Köyde Ağustos ayında yaşanan baskının ardından köylülerin meydanda toplanarak işkenceden geçirildiğine ve bunun fotoğraflarının basında yer almasının ardından HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, konuyu Meclis gündemine taşıdı.
 
Hayri Demir'in Mezopotamya Ajansı'nda yer alan haberine göre ilki işkence olayının hemen ardından olmak üzere Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle iki kez soru önergesi veren Botan'ın iki soru önergesi de işleme konulmadı. 
 
SORUMLULARI SORULDU
 
Botan, iki soru önergesinde de işkence olayını hatırlatarak, köy sakinlerine dönük işkenceyle ilgili herhangi bir soruşturmanın başlatılıp başlatılmadığını ve fotoğrafları kamuoyuna yansıyan işkenceyi kimler tarafından gerçekleştirildiğinin tespitini sordu. Son aylarda sivil yurttaşlara yönelik işkence olaylarında artış yaşandığını da kaydeden Botan, sivillere dönük bu işkencelerin bir daha yaşanmaması için ne tür tedbirlerin alındığını Başbakan Yıldırım'a sordu. Ancak Ekim ve Ağustos ayında verilen her iki önerge de Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın imzasıyla işleme konulmayarak Botan'a iade edildi. 
 
Meclis Başkanı Kahraman, soru önergelerin iade gerekçesini ise Meclis İç Tüzüğü'nün "Sorulamayacak konular" başlığı altında düzenlenen 97'nci maddeye dayandırdı. 
 
Ağustos ayında verilen ve "iç tüzük hükümlerinde belirtilen nitelikleri taşımadığı" gerekçesiyle iade edilen önergeyi bir kez daha gözden geçiren Botan'ın ikinci önergesi de aynı gerekçeyle işleme geçen hafta konulmayarak iade edildi. İkinci önergenin iade gerekçesi de "Sorulamayacak konular" olarak gösterildi.