Cizre'de ‘sokağa çıkma yasağı’ ilan edilmeden önce  Milli Eğitim Bakanlığı’ı tarafından öğretmenlere atılan mesajın bir benzeri  İdil'deki öğretmenlere gönderildi.

Evrensel'in haberine göre, geçtiğimiz hafta yoğun askeri sevkiyatın yapıldığı Şırnak'ın İdil ilçesinde hükümet sokağa çıkma yasağı ilan etme hazırlıklarını yapıyor.

Cizre'de "Sokağa çıkma yasağı" uygulanmaya başlanmadan önce ilçede görevli öğretmenlere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen ve ilçeyi terk etmeleri  yönündeki  mesajın bir benzeri şimdi de İdil'de görev yapan öğretmenlere gönderildi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlerin cep telefonlarına gönderilen kısa mesajda, "08 ile 12 Şubat 2016 tarihleri arasında İstanbul Ataşehir Zübeyde Hanım Hizmetiçi Egitim Enstitüsü'nde düzenlenecek 'Öğretmenlik Uygulamaları' seminerine katılmanız önem arz etmektedir. Bilgileriniz" ifadeleriyle öğretmenler,  İstanbul'a çağırıldı.

Hafta içerisinde de ilçeye yoğun askeri sevkiyat yapılmış ve ilçedeki bir çok okulda şimdiden karargah olarak kullanılmaya başlamıştı.

CİZRE'DE ÖĞRETMENLER İKİNCİ KEZ HİZMET İÇİ EĞİTME ALINDI

Sokağa çıkma yasağının ikinci ayına gireceği Cizre'de bir kez daha öğretmenler hizmet içi eğitime alındı.

Öğretmenlere cumartesi gecesi gönderilen SMS ile 8-12 Şubat tarihlerinde hizmet içi eğitim alındıkları belirtildi. Milli Eğitim Bakanlığı  ilk hizmet içi eğitimden farklı olarak bu kez öğretmenleri bulundukları yerlerde değil de bakanlığın belirttiği yerlerde eğitime alıyor.

Cizre'de görev yapan isminin açıklanmasını istemeyen bir öğretmen yapılan uygulamanın kanunsuz olduğunu ifade ederek hizmet içi eğitimlerinin sene başında eğitimcilerin kendi istekleri ile istedikleri yerlerde eğitime alınabileceğini hatırlattı.

 Yasaktan önce alındıkları birinci hizmet içi eğitime hiçbir meslektaşının katılmadığını vurgulayan öğretmen yetkililerden hizmet içi eğitim yerine bölgede normal eğitim ve öğretimi devam ettirmesini istedi.

Öğretmen "Bakanlık hükümetin politikaları gereği bizi ikinci kez hizmet içi eğitim adıyla okullarımızdan ve öğrencilerimizden uzak tutuyor. Biz öğretmenlerin yetkilerden tek isteğimiz biran önce yasakları kaldırarak eğitim ve öğretim vermemize yardimci olmalarıdır. Aylardır öğrenciler okula gidemiyor ve bu şekilde bir yılları kayboldu. Sınavlara girecek öğrencilerden başarılı olmalarını bekliyorlar. Bu şartlar altında nasıl başarılı olacak bu çocuklar?"  diye konuştu.