Mazıdağı İlçe Kaymakamı Muhsin Duran Kalkan, İçişleri Bakanlığı tarafından 16 Kasım 2019 tarihinde HDP’li Mazıdağı Belediyesi’ne kayyım olarak atanmıştı.

Kayyım yönetimi, HDP’li Eşbaşkan Özaydın’ın mazbatasını aldığı 8 Nisan 2019 tarihi ile yerine kayyım atanmasından bir gün sonrasına yani 17 Kasım 2019’a kadar yapılan alımların da “kamu zararı” olduğunu öne sürüldü. 

Belediyeye ait iş makineleri ve binek araçlar için HDP döneminde gerçekleştirilen akaryakıt alımının tamamını kayyım yönetimi tarafından “kamu zararı” olarak görüldü.

Kayyım yönetimi, Mazıdağı Belediye Eşbaşkanı HDP’li Nalan Özaydın’a, personellere ve belediyenin yakıt ve mucur alımı yaptığı esnafa borç çıkararak, belediyenin almış olduğu ürünlere ilişkin yapılan ödemelerin geri iadesini istedi. 

EŞBAŞKANA 210 BİN TL BORÇ

Özaydın’ın kendi maaşı ve belediyeye işe aldığı personellerin maaşı “kamu zararı” görüldü ve Özaydın’a toplam 210 bin TL borç çıkartıldı.

FİRMALARA 1 AY SÜRE VERİLDİ

Kayyım tarafından ilgili firmalara, HDP’nin yönetimde olduğu 8 aylık dönemdeki mazot ödemelerinin tamamını talep bir tebligat gönderildi.

Firmanın belediyeye 8 ayda 227 bin 824 TL’lik mazot verdiği belirtilen tebligatta, ödemenin bir ay içinde yapılması istendi.

Yine belediyenin mıcır alımı yaptığı firmaya da borç çıkaran kayyım yönetimi, 17 bin 700 TL değerindeki mıcır alımını da “kamu zararı” saydı ve geri istedi.

İTİRAZ EDİLDİ

Mazıdağı Belediyesi’ne malzeme veren firmalar, tebligatın ellerine ulaşması üzerine ilgili birimlerine itiraz dilekçesi verdi.

Firmalar, dilekçelerinde ödemesi yapılan faturaların tamamının belediye ile yapmış oldukları alışverişte kesildiğini, kanuna aykırı bir durumun olmadığını belirterek, işlemin iptali talep etti.

Firmalar, idari mahkemeye de başvurmaya hazırlanıyor.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı