Yerine kayyım atanan Mazıdağı Belediye Eş Başkanı Nalan Özaydın ve avukatı Medya Ateş, Mardin’de evlerine doğru giderken iki kişi tarafından sözlü ve fiziksel tacize uğradı.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre saldırganlar, kaldırımda yürüyen Özaydın’a omuz attı. Özaydın ve Ateş’in olaya tepki vermemesi üzerine saldırganlar sözlü tacizde bulunarak hakaret etti. Özaydın ve Ateş olay yerinden uzaklaşmaya çalışırken araya giren esnaf saldırganlara tepki gösterdi. Saldırganlar esnafı “Biz emniyetteniz” diyerek tehdit etti.

‘SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ’
Arkalarında yürüyen saldırganların omuz atarak yollarına devam ettiğini anlatan Özaydın, "İstemsiz bir şekilde olduğu düşüncesi ile bir şey demedik. Ama gitmek yerine üzerimize gelip, laf atmaya başladılar. Bunun üzerine alttan almaya çalışsak da laf atmayı sürdürdüler. Bunun üzerine esnaf toplandı ve şahısları göndermeye çalıştı ancak gitmemekte ısrar edip, 'Biz emniyetteniz. Siz karışmayın içeri geçin' demeye başladılar. Esnaf izin vermedi. Mardin'in göbeğinde böyle bir şey olması normal değil. Esnaf olmasa ne yapacakları belli olmayan insanlar. Bu cesareti nereden alıyorlar? Avukatım ile birlikte bu şahıslar hakkında suç duyurusunda bulunacağız" dedi.