Muğla'nın pek çok ilçesinde henüz bilinmeyen sebeplerle yangın çıktı.

MARMARİS'TE ALEVLER YERLEŞİM YERLERİNE YAKLAŞTI, TAHLİYELER BAŞLADI

Marmaris ilçesi Amutalan Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Havadan ve karadan müdahale edilen yangın, kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Evrensel’de yer alan habere göre, alevlerin yaklaşması nedeniyle tedbir amacıyla 3 yıldızlı 2 otel ile 7 villanın polis ekipleri tarafından boşaltıldığı bilgisi verildi.

Çevredeki otellerde kalan bazı müşteriler ise kendi istekleri ile ayrıldı.

Yanan çam kozalaklarının patlaması sonucu alevlerin sıçradığı 3 apartmanın çatı katı yandı. Binaların çatı katındaki alevler itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle büyümeden söndürüldü.

İlçenin üzerine kaplayan yoğun dumandan etkilenenlerin sayısı 11'e yükseldi.

Siteler Mahallesi'ndeki yerleşim yerlerine yakın bölümdeki alevler havadan ve karadan müdahaleyle söndürüldü.

Asparan ve Pamucak mevkisine doğru ilerleyen alevlere ise müdahalenin yoğun bir şekilde sürdüğü bildirildi.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Marmaris Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı tarafından yapılan yazılı açıklamada, bugün Armutalan mevkisindeki ormanlık alanda çıkan orman yangınıyla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Açıklamada, "29.07.2021 günü saat 13.15 sıralarında ilimiz Marmaris ilçesi Armutalan mevkisindeki ormanlık alanda çıkan orman yangını ile ilgili olarak mülhakatımız Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal soruşturma başlatılmış olup, soruşturma tüm yönleriyle ve titizlikle incelenmektedir" denildi.

MİLAS'TA DA SÖNDÜRME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Muğla'nın Milas ilçesi, Meşelik Mahallesi, Kuyucak mevkiindeki çam ağaçları ile kaplı ormanlık alandan saat 14.30 sıralarında yangın çıktı. Oteller bölgesine yakın bir bölgede çıkan yangın, kısa sürede geniş bir alana yayıldı.

Alevler bölgedeki 5 yıldızlı 2 otelin bahçesine kadar dayandı. Alevlere 8 arazöz ve 6 itfaiye aracı ve 40 orman işçisi ile müdahale edildi. İş makineleri ile da ormanlık alanda yol açma çalışmaları sürüyor.

Jandarma ekipleri, sahildeki tatilcileri tedbir amacıyla bölgeden uzaklaştırdı. Bazı tekne sahipleri, karadan ulaşımın zor olduğu bölgedeki otellerde kalan turistlerin tahliyesi için destek verdi.

Ters esen rüzgar nedeniyle söndürme çalışmalarında güçlük yaşandığı bildirildi.

MİLAS'TAKİ ORMAN YANGINIYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Muğla'nın Milas ilçesindeki orman yangınına ilişkin soruşturma başlatıldı. Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, "Milas'a bağlı Güvercinlik-Kuyucak mevkisindeki ormanlık alanda çıkan yangınla ilgili olarak mülhakatımız Milas Cumhuriyet Başsavcılığımızca resen ivedi olarak soruşturma başlatılmıştır. Başsavcılığımızın talimatıyla orman yangının başladığı ve güzergahındaki yerlerle ilgili detaylı şekilde inceleme ve delillerin araştırılmasına yönelik soruşturma işlemleri çok yönlü ve titizlikle devam etmektedir." ifadesine yer verildi.

KÖYCEĞİZ'DE MAKİLİK YANGINI

Muğla'nın Köyceğiz ilçesindeki Çakmaktepe mevkisindeki makilik alanda, saat 13.30 sıralarında yangın başladı. Söndürme helikopterlerinin Marmaris'teki orman yangını bölgesinde olması nedeniyle ilk müdahale 2 arazöz ile yapıldı. Sarp arazideki yangın alanına yaklaşık 1 saat sonra helikopterin gelmesiyle söndürme çalışmaları, daha etkin yürütülmeye başlandı. Yangının çıkış nedeni araştırılırken, alevlere havadan ve karadan müdahale sürüyor.

DATÇA'DA ÇIKAN YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

Muğla'nın Datça ilçesinde zirai alanda çıkan yangın söndürüldü.