Başbakan'ın trenin içerisindeyken ismini unutarak kullandığı 'imdat şeysi' tabirinden yola çıkılarak adı konulan oyun , şimdiden oyun dünyasında ses getirmeyi başardı.

Oyuncini.com ekibi tarafından geliştirilen 'Marmaray imdat şeysi'nde, oyunun başlaması ile birlikte kendinizi Marmaray treninin içerisinde bulacaksınız. Bu noktada karşınıza gelen karakteri kontrol edecek ve imdat şeysini indirip sağ alt kısımdaki barı doldurmaya çalışacaksınız.

'YOLCULARA YAKALANMAMAK ESAS KURAL'

Alt kısımdaki barı doldurabilmek için uzun süre imdat şeysini basılı tutmanız gerektiğini unutmamalısınız. Fakat imdat şeysini indirirken etraftaki yolculara dikkat ederek yakalanmamalısınız. Yolcuların size bakacağını kafalarında çıkacak olan ünlem işaretlerinden anlayabilirsiniz. Yaptığınız hamleler ile birlikte, süreniz sona ermeden barı doldurmayı başarırsanız seviye atlarsınız. Oyun üç seviyeden oluşuyor.

Üç seviye sonrasında karşınıza bitiş menüsü geliyor. Bitiş menüsünden skorunuzu kayıt altına alabilirsiniz. Bunun için skor kaydet butonuna basıp ardından gelen kutucuğa isminizi yazmanız yeterlidir. Oyunun müziği için de yine Gezi Parkı olaylarından bir müzik seçilmiş. Siz İmdat Şeysi’ne basıp puan toplarken bir yandan da Boğaziçi Üniversitesi Caz Korosu’nun seslendirdiği “Çapulcu musun vay vay (Entarisi Ala Benziyor)” adlı parça çalıyor.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.