Yapımına 2004 yılında başlanan ve yüzyılın projesi olarak sunulan Marmaray 29 Ekim’de açılmaya hazırlanıyor. AKP yerel seçimler öncesi projenin açılışı için geri sayım başlattı.Uzmanlar ise seçim yatırımı adına Marmaray’ın aceleye getirildiğini ve hayati tehlike bulunduğunu söylüyor

Dokuz yıl önce temelleri atılan, Gebze-Halkalı arasında toplam üç etaptan oluşan Marmaray projesinin ilk etabı olan Ayrılıkçeşme- Kazlıçeşme hattı 29 Ekim Salı günü törenle açılacak.

“BU HALİYLE AÇILMASI BÜYÜK TEHLİKE”

Marmaray Projesi’nde 2008 yılına kadar görev yapanlardan biri olan emekli Elektrik ve Elektronik Mühendisi Rıza Behçet Akcan, projenin farklı nedenlerden dolayı geciktiğini, bugün de seçim yatırımı adına açılışının aceleye getirildiğini bunun hayati tehlikelere neden olabileceğini belirtti.

Oda TV’ye verdiği demeçte Akcan; “Özellikle tüp tünel içinde olmak üzere Anadolu yakasında 3, Avrupa yakasında ise yaklaşık 11 km olmak üzere toplam 14 km uzunluğundaki tünelde bir trenin arızalanması tam bir felaket olacaktır. Çünkü; bu iş için satın alınacak ve Söğütlüçeşme ile Zeytinburnu banliyö istasyonlarında konuşlandırılacak Acil Durum Kurtarma Lokomotifleri henüz gelmediğinden, gelse de Avrupa yakası hat boyunda bunu bekletecek bir istasyon da bulunmadığından kurtarma işlemi için kullanılacak bir lokomotif olmayacaktır. İşte felaketin katmerlenmesi böyle olacaktır. Olası ölümlerin sorumlusu işte bu iktidar olacaktır.” dedi.