Eğitim-Sen 6 Nolu Üniversiteler Şubesi yaptığı açıklamada, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde bir ayı aşkın süredir devam eden ders kayıt krizinin sorumlusunun üniversite yönetimi olduğunu duyurdu.

 

10 Eylül 2012'de başlayan ve 19 Eylül 2012'de tamamlanması gereken ders kayıtlarının, otomasyon sistemine aşırı yüklenme nedeniyle 4 Ekim 2012 tarihine ertelendiğini duyuran sendika, İletişim Fakültesi'nde ise bu müfredatın uygulanamadığını bildirdi. Yapılan açıklamada öğrencilerinin ise ara sınavlara iki hafta kala maruz kaldıkları sıkıntının altı çizildi.

 

ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİ GÜNAH KEÇİSİ OLDU

İletişim Fakültesi Dekanlığı'nın yönetimden kaynaklı problemleri danışmanlık görevi yapan araştırma görevlilerine yıktığını belirterek, araştırma görevlilerinin zaten bir buçuk aydır kullanmadıkları kütüphane izinlerinin yenildiğini ve okula giriş çıkışlarda bir listeyi imzalamak zorunda bırakıldıklarını açıkladı.

 

DEKANLIK ÖZELEŞTİRİ YAPMALI

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi araştırma görevlileri ise yaşanan tüm bu sıkıntıların suçlusu değil, mağduru olduklarını belirterek, her şeye rağmen büyük bir özveri ile çalıştıklarını duyurdular. Kayıt olmak için haftalardır derslerine girmek yerine danışmanlarının odalarını aşındıran Fakülte öğrencilerinin de bu sürecin mağduru oldukları belirtildi.

 

Açıklamada Fakülte Dekanlığı'nın özeleştiri yapması, öğrencilerin mağduriyetlerinin giderilmesi, araştırma görevlilerinin kütüphane  izinlerinin giderilmesi, üniversite çalışanları üzerindeki gözetimin kaldırılması talebinde bulunuldu. (Bekir Avcı / Demokrat Haber)