İstanbul’un Samatya ilçesinde Ermeni kadınlara yönelik olarak yapılan saldırılarda hayatını kaybeden Maritsa Küçük’ün öldürülmesine ilişkin davanın 15’inci duruşması, Çağlayan’daki İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Küçük ailesi ve yakınlarının hazır bulunduğu duruşmaya, İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyon üyeleri ve Ermeni toplumu mensupları da gözlemci olarak katıldı.

Küçük ailesinin avukatı Eren Keskin, sanığın mahkemedeki savunmasında yakalandıktan sonra sivil polislerin kendisini sahile indirdiğini söylediğini belirtti. Sanığa burada ne konuşulduğunun sorulmasını istedi. Sanık Nazaryan da polislerin kendisini tehdit ettiğini söyledi. Nazaryan, “Bize doğrusunu anlat yoksa seni denize atarız. Senin kanın tutuyor. Suçunu kabul edeceksin dediler” diye konuştu.

Sanık Nazaryan’ın avukatı Cafer Gül, cinayeti organize bir suç örgütünün işlediğini savundu. Gül, “Müvekkilin kamera kaydı olan kapıdan sokulduğu tespit edilmiş ancak örgüt üyelerinin kamerasız kapıdan sokulduğu ve görüntülerin bulunmadığı anlaşılmıştır. Müvekkilin içeri giriş-çıkışının 9 dakika olduğu dikkate alındığında bu cinayeti tek başına işlemeye katılması mümkün değildir. Olay yerinde elde edilen kirli örtü üzerinde dört kişinin daha kan izi vardır. Olayın asıl failleri dışarıdadır” dedi.

Avukat Gül, Murat Nazaryan’ın cezaevinde bu suçtan tutuklu olması nedeniyle birçok kez tehdit edilip, cinsel saldırıya maruz kaldığını, bu nedenle tahliyesine karar verilmesini istedi.

Avukatın bu sözleri üzerine savcı, sanığa kimler tarafından tehdit edildiğini ve tecavüze uğradığını sorulmasını istedi. Sanık Nazaryan, 28 aydır tutuklu kaldığı bu suçtan dolayı koğuştakilerin kendisini tehdit ettiğini belirtti. Nazaryan, “Cinsel saldırıya uğradım birçok kez. Ermeni olmamın etkisi de var bunda. Bu durumu cezaevi savcılığına bildirdim, şikâyet dilekçesi yazdım ama dilekçemi işleme koymadılar” diye konuştu.

Mahkeme sanığın tehdit edildiği ve cinsel saldırıya uğradığı yönündeki beyanlarını dikkate alarak savcılığa şikâyette bulunulmasına karar verdi. Mahkeme, sanık avukatına esas hakkında savunma yapması için süre verdi ve duruşmayı 21 Eylül 2015 tarihine erteledi.