Mardin'in Nusaybin, Ömerli ve Artuklu ilçelerindeki 9 mahallede, operasyon nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Ömerli'nin Sulakdere ve Aytepe, Artuklu'nun Yardere ve Ahmetli ile Nusaybin ilçesine bağlı İlkadım, Yavruköy, Büyükkardeş, Küçükkardeş ve Akarsu mahallelerinde PKK'lıları etkisiz hale getirmek, sığınak, barınak ve depo alanlarını tahrip etmek ve içerisindeki malzemeleri ele geçirmek amacıyla operasyon düzenleneceği belirtildi.

Açıklamada, operasyon icra edilecek bölgede yaşayanların can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla 5442 sayılı İl İdaresi Kanununca saat 06.00'dan itibaren, ikinci duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği kaydedildi.

Nusaybin İlçesi'ne bağlı Koruköy Mahallesi'nde ilan edilen sokağa çıkma yasağıyla ilgili Mardin Valiliği'nce yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:

"İlimiz Nusaybin İlçesine bağlı Koruköy Mahallesinde Faaliyet Yürüten bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek ve bölücü terör örgütü mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak ve barınaklarını bularak tahrip etmek, şüpheli görülen şahısların ikametgahlarında Cumhuriyet Savcılığı ile koordineli bir şekilde arama yapmak maksadıyla operasyonel faaliyet icra edilecektir. Operasyon icra edilen bölgede yaşayan vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla; 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunun ilgili maddeleri gereğince; 11 Şubat 2017 Cumartesi günü saat 20.30 itibari ile Nusaybin İlçesine bağlı olan, Koruköy Mahallesi ile sınırlı olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri açısından önem arz etmektedir."

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU MARDİN'DE

Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mardin İl Jandarma Komutanlığı ve Artuklu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, incelemelerde bulunmak üzere Mardin'e gelen Soylu'yu havalimanında Vali Mustafa Yaman ve diğer ilgililer karşıladı.

Buradan geçtiği Mardin İl Jandarma Komutanlığı ve Artuklu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde incelemede bulunan Soylu, ilçedeki vatandaşlarla da bir süre sohbet etti.

Soylu, temaslarının ardından Mardin'den ayrıldı.