31 Mayıs’ta başlayıp Haziran ayı boyunca tüm yurda yayılan Gezi eylemlerine Manisa’dan destek veren ve haklarında dava açılan 183 kişiden 38’i dün 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde savunmalarını yaptı.

Sabahın erken saatlerinde Manisa Adliye Sarayı’na gelen sanıklar ve yakınları, duruşma salonunun dar olmasından dolayı gruplar halinde yargılanmaya başlandı. Duruşmalar 17 Ocak Cuma gününe kadar devam edecek. Sanıkları, Manisa Barosu’na bağlı İDEM (İlkeli, Demokratik, Çağdaş) Avukatlar Grubu savundu.

Salonda duruşma sürerken Adliye Sarayı önünde, sanıklara destek amacıyla KESK'e bağlı sendikalar ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Türkiye Komünist Partisi (TKP), Özgürlük ve Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP), Emek Partisi (EMEP), Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi yönetici ve üyeleri “Her yer Taksim her yer direniş”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganları attı.

Adliye önünde basın açıklamasında bulunan Manisa Emek ve Demokrasi Platformu adına konuşan Eğitim Sen Şube Başkanı Remzi Şirin, Manisa’da binlerce insanın Gezi direnişine destek eylemlerine katıldığını vurgulayarak şunları söyledi:

“Kentimizde 197 kişi özenle seçilerek haklarında kovuşturma başlatılmış ve 183 kişi mahkemeye verilmiştir. İddianamede belirtilen hususlar suç teşkil etmemektedir. Manisa’da barışçıl, şiddet içermeyen, en küçük bir arbedenin bile çıkmadığı protesto gösterileri olmuştur. AKP’nin büyük baskı ve gözaltı düzenine karşı onurlu ve kararlı duruşumuzdan bir an olsun vazgeçmeyeceğiz. Siyasal amaçlarla yapılan açılan davalara son verilmelidir”

ÖZEL: “BÜTÜN DİKTATÖRLER EN ÇOK MEYDANLARDAN KORKAR”

Duruşmanın ardından CHP Manisa Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özgür Özel de yaptığı açıklamada, Başbakan Tayyip Erdoğan’a seslenerek, “Bütün diktatörler en çok meydanlardan ve kalabalıklardan korkarlar. Haziran’da gençler, o sürekli ‘ben ben’ diyen ancak aslında bir güç olmayan ve yabancı güçlerin desteğiyle taşındığın yerden seni aldılar ve indirdiler.

"Şimdi şunu çok iyi bilmelisin: Her geçen gün biraz daha zayıflıyorsun. Bakan çocuklarına karşı operasyon yapan polisleri görevden alman, savcıları değiştirmen, yargının üzerinde tahakküm kurmaya çalışman, bu telaşın ondandır. Ama şunu bilmelisin ki geldiğin gibi gideceksin, seçimlerle gideceksin ama eninden sonunda hesap vereceksin” dedi.

(Bianet / Ferdi Uzun)