Manisa'nın Soma ilçesinde, 13 Mayıs 2014 tarihinde yaşanan maden katliamını beyazperdeye aktarmak isteyen yönetmen ve yapımcı Faik Ahmet Akıncı'nn 'Soma 301' isimli filmine, Manisa Valiliği tarafından çekim izni verilmedi.

Yönetmen ve yapımcı Faik Ahmet Akıncı, film için Manisa Valiliği'nden izin çıkmadığını söyledi.  Akıncı, "Soma faciasının yıldönümünde vizyona girecek bir şekilde, Soma'nın filmini çekmeye geldim. Ben 2014-2015 senesinde altı sinema filmi çektim. Bunlardan iki tanesini İstanbul'da, iki tanesini İzmir'de, diğer ikisini de Yalova'da çektim. Bir sinema filmi çekmeden önce bakanlığa ve valiliğe müracaat ederiz. Valiliğe, sinema filmi yapımcı kodumuzu veririz. Ticaret odası faaliyet belgesini, imza sirküsünü ve vergi levhamızı veririz. Bunların dışında sadece filmde oynayan oyuncuların ismini ve teknik ekibin isimlerini yazar veririz. Bu bilgilerimizi, işte oyuncularımızı, teknik ekibimizi ve filmimizin adı ile hepsini valiliğe yazdım ancak 10 gündür, müracaat etmemize rağmen hiç bir şey çıkmadı" dedi.

CNN Türk'te yer alan habere göre her gelişinde Soma'da gözaltına alındığını ifade eden Akıncı, "Manisa Valiliği, bu sefer burada film çekmemi engellemeye çalışıyor ama ben şunları belirtmek istiyorum, Türkiye sinema sektörü beni çok iyi tanır. Faik Ahmet Akıncı, çekiyorum dediği bir şeyi çeker. Ben Soma maden faciasını çekeceğim, ama Soma'da ama Soma dışında Soma maden faciasını çekeceğim ve 13 Mayıs'ta vizyona sokacağım" şeklinde konuştu.